mara2
2006.04.12
|
|
0 0
2932
|
Erre gondoltál? Ez a mai recept (a címén mondjuk kicsit felakadt a szemem első blikkre ;))
GYÜMÖLCSÖS TEJBEGRÍZ ÉS SALÁTA FOKHAGYMÁS GRÍZLEPÉNNYEL
Hozzávalók:
6 dl tej
12 púpos teáskanál búzadara
6 teáskanál kristálycukor
1 db alma, meghámozva
1-2 evőkanál juharszirup
5 dkg márványsajt
2 gerezd fokhagyma, megtisztítva
ízlés szerint olívaolaj és ecet
Elkészítés:
Egy közepes méretű lábosba feltesszük a tejet a tűzre. Ha forr, állandó kevergetés mellett nehogy csomós legyen, apránként hozzákanalazzuk a búzadarát. Ha a dara elfogyott, a lábos alatt takarékra csavarjuk a lángot és tovább kevergetjük a masszát, míg a grízszemek üvegessé nem válnak és a tejbedara mártás sűrűségű nem lesz.
A kész darából kiveszünk egy adagot a babának és összekeverjük a reszelt almával és a juharsziruppal.
A maradék tejbegrízt a reszelt sajttal és a frissen belereszelt fokhagymával ízesítjük, majd egy 24 cm-es tortaformába öntve kihűtjük, majd hűtőbe téve kb. 30 perc alatt kidermesztjük.
Ha a darának letelt az ideje, kivesszük a hűtőből, óvatosan kiborítjuk a formából és egy éles késsel felszeleteljük. Aztán a grízszeleteket egy közepes méretű serpenyőben forró olajon ropogósra sütjük.
A család ebédjét olívaolajjal és ecettel ízesített salátával tálaljuk.
|
Előzmény: szomorce (2931)
|
|