mara2 Creative Commons License 2006.04.12 0 0 2932

Erre gondoltál? Ez a mai recept (a címén mondjuk kicsit felakadt a szemem első blikkre ;))

 

GYÜMÖLCSÖS TEJBEGRÍZ ÉS SALÁTA FOKHAGYMÁS GRÍZLEPÉNNYEL

 

 Hozzávalók:

6 dl tej

12 púpos teáskanál búzadara

6 teáskanál kristálycukor

1 db alma, meghámozva

1-2 evőkanál juharszirup

5 dkg márványsajt

2 gerezd fokhagyma, megtisztítva

ízlés szerint olívaolaj és ecet

 

 Elkészítés:

Egy közepes méretű lábosba feltesszük a tejet a tűzre. Ha forr, állandó kevergetés mellett nehogy csomós legyen, apránként hozzákanalazzuk a búzadarát. Ha a dara elfogyott, a lábos alatt takarékra csavarjuk a lángot és tovább kevergetjük a masszát, míg a grízszemek üvegessé nem válnak és a tejbedara mártás sűrűségű nem lesz.

 

A kész darából kiveszünk egy adagot a babának és összekeverjük a reszelt almával és a juharsziruppal.

 

A maradék tejbegrízt a reszelt sajttal és a frissen belereszelt fokhagymával ízesítjük, majd egy 24 cm-es tortaformába öntve kihűtjük, majd hűtőbe téve kb. 30 perc alatt kidermesztjük.

 

Ha a darának letelt az ideje, kivesszük a hűtőből, óvatosan kiborítjuk a formából és egy éles késsel felszeleteljük. Aztán a grízszeleteket egy közepes méretű serpenyőben forró olajon ropogósra sütjük.

 

A család ebédjét olívaolajjal és ecettel ízesített salátával tálaljuk.

 

 

 

Előzmény: szomorce (2931)