És ami még nem volt a múlt vasárnapiból:
BULGURSALÁTA PARADICSOMMAL ÉS KESUDIÓVAL
Hozzávalók:
20 dkg bulgur
1/2 teáskanál só
5 dkg kesudió
20 dkg meghámozott, kimagozott és kis kockákra vágott paradicsom
1/2 citrom leve
1 teáskanál méz
1/2 teáskanál őrölt kömény
1/2 teáskanál fahéj
1 csipet cayenne bors
1/2 dl olívaolaj
3 csokor friss petreszelyem
1 csomag Fitness Mix salátakeverék
Elkészítés:
A bulgurhoz keverjük a sót, és leöntjük annyi forró vízzel, amennyi bőven ellepi. Lepfedjük, és 20 percig állni hagyjuk.
A kesudiót száraz serpenyőben megpirítjuk, majd durvára törjük.
Egy nagy tálba összekeverjük a citromlevet, a mézet, az őrölt köményt, a fahéjat és a cayenne borsot, és kézi habverővel hozzákeverjük az olajat.
Ehhez tesszük a bulgurt, a kockákra vágott paradicsomot és a kesudiót, meg az apróra vágott petrezselyemzöldet.
A salátát tányérra tesszük, és a tetejére halmozzuk a bulgursalátát.