A Coraban kevesebb, mint 800 pénzbe kerül az asszem 400g-os :)
Ez egy Nigellától származó recept, és nagyon sok lesz belőle :) Lekvár nélkül, keksz formára sütve is nagyon fincsi :))
Földimogyorókrémes-lekváros süti
Hozzávalók:
125g puha vaj
150g kristálycukor
125g barna cukor vagy nádcukor
200g krémes földimogyoróvaj
2 tojás
1 tk vanília aroma
300g liszt
fél tk sütőpor
negyed tk só
lekvár
Robotgéppel krémesítsük a vajat és cukrokat, majd adjuk hozzá egyenként, tovább keverve a földimogyoróvajat, tojásokat és vanília aromát. Fakanállal keverjük hozzá a lisztet, sütőport és sót. Borítsuk be fóliával az edényt, és tegyük a masszát a hűtőbe 1 órára.
A sütőt melegítsük elő 180C-ra.
Csípjünk le a tésztából kb. teáskanál nagyságú darabokat, formázzunk golyót belőle, tegyük sütőpapírral kibélelt tepsibe és erőteljesen nyomjuk be a hüvelykujjunkkal.
Kb. 10-15 percig süssük (az alját ellenőrizzük, ha az már nem nyers, készen van). Hűlés közben fog csak teljesen megszilárdulni. Még melegen tegyünk egy kis lekvárt a lyukakba.