mara2
2006.04.27
|
|
0 0
3015
|
A mai recept:
CUKKINI KRÉMLEVES FOKHAGYMÁS KRÉMSAJTTAL
Hozzávalók:
½ kg cukkini, vékonyan felkarikázva 1 csokor friss kapor néhány friss mentalevél 1 gerezd fokhagyma 2 dl natúr joghurt 1-1 dl tejszín só és frissen őrölt bors 1 kávéskanál frissen reszelt citromhéj 1 db fokhagymás, tömlős sajtkrém 4-5 dl átszűrt húsleves
Elkészítés:
A cukkinit beletesszük a pároló fazék betétjébe, öntünk alá vizet, lefedjük, és puhára pároljuk.
Ha kész, a megpárolt cukkinit belekanalazzuk a turmixgépbe. Hozzáöntjük a joghurtot, tejszín felét, majd sózzuk, borsozzuk.
A kaprot és a mentát apróra vágjuk, majd a friss fűszernövényeket is a turmixba szórjuk.
Pépesítés előtt már csak a citrom reszelt héja kerül a gépbe.
Miután az egészet alaposan összeturmixoltuk, a levest átöntjük egy fazékba, és a húslevessel felhígítjuk, majd megvárjuk míg felforr.
Amíg a leves melegszik, elkészítjük a krémet. Ehhez egy keverőtálba nyomjuk a fokhagymás sajtkrémet, hozzáreszeljük a fokhagymát, megborsozzuk, majd a maradék tejszínnel felhígítva, az egészet alaposan összekeverjük.
Ha a leves felforrt, lekapcsoljuk alatta a tüzet és tálalhatunk is.
A levest egy csészébe tesszük, majd a tetejére kanalazunk 1-2 evőkanálnyi sajtkrémet.
|
|