A tésztája nem néz ki veszélyesnek (tojás és cukor nélkül quiche-t kapsz), sztem vaksütés nélkül is menni fog. Ha a töltelék gyanús, egyszerűen fogd a lepényt, kend meg lekvárral, ha úgy tetszik, szórd meg dióval, fektesd rá a körteszeleteket, és süsd meg. Ha szereted a cukros-habos dolgokat, akár tojásfehérjéből is készíthetsz rá bevonatot, de azt csak a legvégén tedd rá, és csak épp, hogy szárítsd meg. Vagy fehérjehab helyett karamellbevonattal (cukrot szórsz a körtére és rápirítod), vagy mézkaramellel (de akkor lekvár nélkül). Ezt a korongozást sztem felejtsd el :-)
Tényleg, volt neki egy olyan receptje, biztos itt is fent van, hogy mézkaramelles körtetorta.
Ezeket az édességeket találtam még a házi archívumban:
KÖRTÉS-MÉZES CLAFOUTIS
KÖRTE MAZSOLÁS-LEKVÁROS TÚRÓKRÉMMEL
KÖRTEFAGYLALT
ill. turmixokat és húsételeket, salátákat.
Vagy omlós tésztára körterátét? (tarte tatin, talán felfordított almatorta néven futott)