zsuri Creative Commons License 2006.05.05 0 0 111

Sziasztok!

 

Nekünk Meditherm fal/mennyezet/padlófütés van, tavaly lett kész a házunk és a telet már ott töltöttük. Alapvetöen jók a tapasztalataink, bár egy problémával folyamatosan küzdünk, de reméljük a nyár közepére pontot tehetünk rá. Ha valakinek kérdése van erröl a rendszerröl - tudok mesélni.

 

pepe2003: gondolom már túl vagy a döntésen, de én csak most olvastam bele a topicba: az ár, amit neked mondtak, nevetséges. A kb. 200m2-es családi házunkban mindennel együtt, de hütési kompresszor nélkül 3.1M volt a fal/mennyezet/padlófütés. Ugyanerre a radiátoros ajánlat Rehau csövekkel 2.6M volt. Gondolom egyszerübb csövekkel lett volna olyan 2.3M. Ugyanakkor a falfütésünk ára közvetlenül nem is hasonlítható össze a radiátoros fütés ajánlatával, mivel a házunk már teljesen elö van készítve a hütésre is, azaz a radiátoros fütés ajánlatához még hozzá kellene számolni a split-klíma becsövezését és a beltéri egységeket, akkor tartanánk ugyanott. Ha ezt is hozzá vesszük, akkor már nem nagyon van különbség. Ha pedig csak füteni akarnánk a falfütéssel, akkor az is olcsóbb lett volna, mert kevesebb csövet kellett volna betenni (a hütésnek kisebb a hatásfoka).

 

Persze ez csak a dolog anyagi része. Az, hogy melyik fütésnek/hütésnek milyen az érzete ill. optikailag hogyan mutat a "fütötest" - ez már egy másik téma.

Előzmény: pepe2003 (102)