mannamari
2006.05.08
|
|
0 0
3058
|
Akkor a műsorben eddig szerepelt ízvadász receptek: eredeti zsidó sólet 1,2 kg tarka, vagy fehér bab (ízlés szerint) 75 dkg marhaszegy 75 dkg marha pecsenye 1 egész marhanyelv 1 db. füstölt libacomb 15 dkg gersli (árpagyöngy) 4 kisebb fej vöröshagyma 1 kisebb fej fokhagyma 2 ek. piros paprika 1 tk. törött bors 1-1,5 dl olaj vagy zsír 1 ek. liszt 4 db. tojás só A babot nem szabad előre beáztatni! Egy nagy lábasba tesszük az aprított fokhagymát, vöröshagymát, a megtisztított babot, az olajat, lisztet, piros paprikát, sót, és összerázzuk. Nem szabad keverni, mert a babszemek „levetik” héjukat. A tetejére tesszük a húsokat. Felengedjük vízzel úgy, hogy a húsokat teljesen ellepje. Tűzhelyen felforraljuk, majd betesszük a sütőbe a legkisebb lángon legalább 4 órára. Ekkor kivesszük, beletesszük a megmosott nyers tojásokat és a gerslit. A sütőben hagyjuk még kb.1 órát. Ekkor elzárjuk, és bent hagyjuk egész éjszakára. |
Előzmény: toppick (3057)
|
|