mannamari
2006.05.08
|
|
0 0
3060
|
paprikás kalács ½ l tej 3 ek. cukor 5 dkg élesztő 80 dkg liszt (fele félfogós, fele sima) 1 tojás 2 csapott ek. piros paprika 8 ek. cukor kevés zsír vagy olaj pici só Ebből a mennyiségből két kalács lesz. Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatunk. A liszttel, 2 kanálnyi olajjal, a tojással jól kidagasztjuk. Konyharuhával lefedve, melegebb helyen duplájára kelesztjük. Ha megkelt, egy gyúródeszkán kétfelé vágjuk, hosszúkásra nyújtjuk. Kanállal a tésztára kenjük a piros paprikát, megszórjuk cukorral, majd kevés olvasztott zsírral meglocsoljuk a tölteléket. Feltekerjük, tepsibe helyezzük, s hagyjuk újra megkelni. Felvert tojással megkenjük a tetejét, közép meleg sütőben 50-60 perc alatt készre sütjük, szeletelve tálaljuk. |
|