mannamari Creative Commons License 2006.05.08 0 0 3060
paprikás kalács


½ l tej
3 ek. cukor
5 dkg élesztő
80 dkg liszt (fele félfogós, fele sima)
1 tojás
2 csapott ek. piros paprika
8 ek. cukor
kevés zsír vagy olaj
pici só



Ebből a mennyiségből két kalács lesz. Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatunk. A liszttel, 2 kanálnyi olajjal, a tojással jól kidagasztjuk. Konyharuhával lefedve, melegebb helyen duplájára kelesztjük. Ha megkelt, egy gyúródeszkán kétfelé vágjuk, hosszúkásra nyújtjuk. Kanállal a tésztára kenjük a piros paprikát, megszórjuk cukorral, majd kevés olvasztott zsírral meglocsoljuk a tölteléket. Feltekerjük, tepsibe helyezzük, s hagyjuk újra megkelni. Felvert tojással megkenjük a tetejét, közép meleg sütőben 50-60 perc alatt készre sütjük, szeletelve tálaljuk.