dr_Freeman Creative Commons License 2006.05.09 0 0 1704

Üdv, emberek.

 

Egy fél-lamer kérdésem volna a t.hozzáértőkhöz.

 

Adott egy Philips FA 650 amp, hozzá egy pár Fisher STE 191 doboz.

A hangfalak névleges frekvenciatartománya max 20kHz.

Ennek megfelelően a magas hangok nem hallatszanak, erősen kell equalizálni a kimenő jelet. Lehet-e ezzel kezdeni valamit, esetleg moddolni a hangfalakat, ha egyáltlán ez a gond. Alap masteringhoz akarom használni. Az amp szépen szól  jó fülessel, ezért is feltételeztem, hogy azzal nincs gond. Továbbá van pár kérdés ezzel kapcsolatban is. Van a gépnek egy Loudness funkciója. Ez nevéhez méltóan mintha valóban hangosabban szólna, de feltételezem, további célja is lehet.

Kétféle kimenete van, System A, illetve B. A System A 8-16 ohm, a System B szintén, De System A+B az 4ohm. Ez van feltüntetve a gép hátulján. Van rakás bemenete is. Phono, AUX, Sat/DBS, Tuner, CD. Ezek  között lehet valami eltérés, vagy csak meg van osztva, és a feliratok mások a csatlakozók felett?:) Illetve van egy Tape2, és egy Tape1/DAT input is. Ezekre is ez lenne a kérdésem.

A hangfal a legégetőbb gondom most, elég olcsón megkapnám, de ha nem tudok vele kezdeni semmit, akkor nem veszem meg csak hogy a helyet foglalja:)