latsia1 Creative Commons License 2006.05.09 0 0 3081
Sziasztok itt minden fennt van!!

ÍZVADÁSZ RECEPTEK


Fagyi szelet

Piskótához:
20 dkg liszt
10 kanál víz
4 tojás
30dkg porcukor
10dkg darált dió
½ cs. sütőpor

besamelhez:
3 dl tej
4 ek. liszt

krémhez:
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
2 cs. Bourbon vaníliás cukor
2 tojás sárgája

mázhoz:
2 tojás fehérje
10 dkg cukor


A piskótához elkeverjük a cukrot, vizet, tojás sárgáját, majd hozzáadjuk a diót, és a sütőporos lisztet. A fehérjét kemény habbá verjük. A két komponenst lazán elkeverjük, hogy a hab ne törjön össze. Egy tepsibe sütőpapírt helyezünk, erre öntjük a piskóta tésztát, és kisütjük. Sütés közben ne nyissuk ki a sütőt, mert a piskótánk ekkor összeesik.
A tejet felforraljuk, a forrásban lévő tejhez adjuk a lisztet, folytonos keverés közben megvárjuk, amíg besűrűsödik.
A krém alapanyagokat kézi habverővel összedolgozzuk. A besamelt hozzákeverjük az elkészült krémhez.
A mázhoz a tojás fehérjét gőz fölött melegítjük, és folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a lisztet.
A kihült piskótánkat gazdagon megkenjük a krémmel, majd a krém tetejére kenjük a krémet. Díszítésként megszórhatjuk színes cukorral, vagy darált csokoládéval.