zsuri Creative Commons License 2006.05.12 0 0 123
Válaszolok Arabella helyett, mivel megkért rá :-)

Normál falikazán van, nem kondenzációs. A csövek oda vannak bekötve, ahová kell. Alapvetöen egy korrekt gépészeti munka, a szerelö teljesen el van kenödve, hogy vele még soha nem történt ilyesmi és lelkiismeretesen dolgozik a problémán, 6-8-szor próbálkozott "tömítö" adalékkal. A Meditherm-nél azt mondták, hogy nagyon ritka az ilyen probléma (kb. 25-böl 1)és akkor is egy menet "tömítö adalék" eddig mindig segített. Most egy hökamerás emberkét kerítettek, aki reményeik szerint meg tudja találni, hogy hol is van a szivárgás.

A fütéscsövek a vízszigetelés fölött vannak. Lefelé elméletileg nem tud elmenni a víz. Felfelé nem látszik, mivel laminált parketta van az aljzatbeton fölött. Lehet, hogy ha felszedénk a lamináltat, akkor látszana vmi folt, nem tudom. A ház oldalán sem jelenik meg a víz (oda vezetné ki a vízszigetelés). Persze lehet, hogy a kb. napi 1-2 deci pont olyan mennyiség, amit elvezet valahová a vízszigetelés és onnan elpárolog. Most, mivel nem megy a fütés, nincs nyomásesés.

Meditherm: biztos, hogy a forrasztások miatt nagyobb odafigyelést kíván a csövezés, mint egy olyan rendszer esetén, ahol nem kell müanyag hegeszteni. De ettöl még a Meditherm nem rosszabb, mint a másik. Az igaz, hogy egy másiknál talán kevesebb tér marad az emberi hibának. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy ebben a konkrét esetben még nem derült ki, hogy mi is okozza a hibát:
- kivitelezési hiba
- anyaghiba
- utólag megsértették a csövet.

Az biztos, hogy ha nem forrasztási hiba, akkor jó menet lesz a Meditherm, a gépeszek és a kömüvesek között, hogy ki fizeti a javítás összes költségét.
Előzmény: Vezso (122)