Alpári Gnác Creative Commons License 2006.05.20 0 0 2206

Vitatkozhatnékom van:)

 

De a szándékuk valójában a Fidesztől való távolság kiépítése volt és nem a nyerészkedés, ami így csak járulékos nyereség számukra.

 

Nem értek egyet.

A fő ok szerintem az volt, hogy egy tagság nélküli virtuális pártot úgy állítsanak be, mintha valójában létezne.

Bizonyítani persze nem tudom, mégis biztos vagyok benne, hogy önállóan az 1%-ot sem ugrották volna meg, ezért aztán az igazi pofátlanságnak azt tartom, hogy Semjén úgy viselkedik, mintha egy igazi, választáson megmérettetett párt vezetője lenne. Miközben a Fidesz cipelte be őket a hátán.

Csakhogy 4 éve az MDF-fel is ez történt, aztán most meg önállóan is be tudtak jutni.

Semjén is erre hajt szerintem, úgyhogy a lépés logikus és ha a parlamenti szabályok lehetővé teszik, akkor csinálja csak.

Más kérdés, hogy szerintem nem fog neki összejönni az önállósodás.

 

Szerintem a beszámoló meg nem szavazása és az indoklás a Fidesz részéről helyes volt és mivel már elszoktam a gondolattól, hogy felelősen is tudnak viselkedni, meglepődtem.

 

Hát, tudja fene.

Mindenesetre ez eddig nem volt szokás, de hát a Parlament erre való, hogy vitatkozzanak benne, úgyhogy tőlem...

 

Viszont az indoklás enyhén szólva is aggályos.

Kezdve ott, hogy az a Balsai István adta elő, aki a kampányban akkorát hazudott, hogy csak az építészek szakértésének köszönhető, hogy nem szakadt a fejére a plafon.

És aztán ez a szellemi szabadvágta az itt-ott szavazókról...

 

Érdekes, hogy mindíg a Fidesznek vannak ötletei, hogy hogyan lehet meghágni a választási rendszert, de ők persze dehogyis élnek vele.

Az, hogy az első fordulóban valaki otthon szavaz, de tudja, hogy úgyis nyer, ezért a másodikra bejelentkezik egy billegő körzetbe, szimpla baromság.

Először is, honnan tudná, hogy hol lesz tutti győzelem?

Másodszor, ha tudja mégis, akkor miért nem szavaz már az első fordulóban is a billegőben?

És persze majd éppen azok a szoci szimpatizánsok fognak ide-oda utazgatni, akiket egy utcai népgyűlésre se nagyon lehet elcsábítani, pedig útközben van kirántott hús pirburggal, meg párkáppal.

Nem hinném.

 

A kopogtatócédula eltörlésével egyetértek, végül is most is akkora volt a szavazólap, mint egy lepedő, pár esélytelen jelölt nem oszt, nem szoroz.

Vicces különben, hogy sokan annyi szavazatot se kaptak, amennyi kopogtatócetlit összeszedtek, úgyhogy így is, úgy is komolytalan ez.

 

Legfőbb ügyész: ismét gratulálok Sólyom Lászlónak, szerintem ez a döntése is helyes volt. A magyar jogállam egyik alapköve lenne, hogy a Legfőbb Ügyész politikailag támadhatatlan legyen. A legutóbbi ciklusban már tűrhetetlenné fokozódott az ekörül zajló botrány, így a Köztársasági Elnök lépése nekem bizalmat ad, hogy az ellenirányú nyomásnak feszülve az Elnök a Köztársaság erős támasza.

 

Megint csak nem tudom...

Az elnök nekem valahogy kissé autistának tűnik. És nem elnökszerű.

Tudomásul kellene venni, hogy ő, nem utolsósorban saját alkotmánybírói és kerekasztali munkásságának köszönhetően gyenge elnök.

Valójában semmi funkciója sincs.

Mármost ebből a pozícióból egyeztetés nélkül jelölni érdekes mutatvány.

A kormánypártok nyilvánvalóan nem fogják elfogadni a jelöltjét, mert bár nem volt Fidesz-jelölt, de politikai irányultsága egyértelmű.

Nekem van egy rossz sejtésem, hogy itt is az a szcenárió fog megvalósulni, ami a rádió elnöke esetében. Hogy tudniillik Sólyom jelöltjét leszavazzák, ő meg nem lesz hajlandó egy elfogadható jelölttel előállni, marad egy ex lex állapot, Polt helyettese TEJFA lesz, ítéletnapig.

 

És ez nem erősítené a köztársaságot.

 

Valahogy úgy jártam Sólyommal, mint a Fidesszel anno.

Amikor megválasztották, azt mondtam, várjuk meg, mit csinál, de most úgy látom, hogy a ténykedése egyszerűen katasztrofális.

Előzmény: sierra (2202)