Törölt nick Creative Commons License 2006.05.22 0 0 10
A CDU a sok kis jobboldali pártból állt össze tudtommal. Orbán is ugye egyazászló ezt hirdette meg, csak nem uniót vagy szövetséget akart létrehozni, hanem igyekezett minden más pártot magaalágyűrni. A párhuzamok minden téren sántítanak.

Ismeri valaki a CSU történetét, hogy miért nem léptek be a CDU-ba ahogy a többi kispárt? S a területi megosztás ténylegesen azt jelenti, hogy a bajoroknál nincs egyáltalán CDU, a többi tartományban pedig nincs CSU?

A KDNP jelenleg nem mérhető, súlytalan párt. Ha életet akarnak bele lehelni, akkor a Fidesznek és a KDNP-nek fel kell osztani az országot egymás közt mondjuk választókerületenként. De én jelenleg sehol nem látok jelentős KDNP-bázist. Nincs olyan régió vagy körzet, ahol különösebben erősek volnának és a Fidesz átadhatná a pozíciót. Az is kérdés, hogy egyáltalán miért adná át a Fidesz azt, amit kiépített. Melyik helyi szervezet követne el harakirit s végre mi értelme, célja, szerepe a KDNP-nek, ha nincs támogatottsága, önálló politikája, csak frakciója?
Előzmény: sierra (9)