Alpári Gnác Creative Commons License 2006.05.23 0 0 118

Idehozom ezt a témát, hátha mást is érdekel.

 

Hogy ugyanis az SZDSZ ötödször is Demszkyt indítja főpolgármester-jelöltként és az MSZP is hajlandó támogatni, ha Molnár Gyula lesz a szuper-helyettese.

Ebbe szerintem az SZDSZ bele fog menni előbb-utóbb és én ezt elkeserítőnek tartom.

 

Ősrégi SZDSZ-szavazó vagyok, ezt tudjuk és nem is vagyok kimondottam Demszky-ellenes sem, mégis az a véleményem, hogy 16 év legyen elég egy poszton.

Ráadásul az MSZP egy megfelelő SZDSZ-jelöltet éppígy támogatott volna.

 

Úgy látom, hogy Demszky utolsó ciklusa már abszolút semmitmondó, kiégett ciklus volt. Nem véletlen, hogy éppen most kezdte el úgy érezni, hogy fővárosi cég autójával kell a horvátországi nyaralójába utaznia, ez nem jeletős önmagában, de azért jele valaminek. Valaminek, amit korábban nem mert meglépni, vagy nem ilyen nyilvánvaló módon.

 

Az MSZP valahogy úgy érzem, nem vette komolyan ezt a nagyon fontos posztot. Gy. Németh viccnek is gyenge volt, Katona Béla csak pótmegoldás, de 16 év kevés volt, hogy felkészítsenek egy igazi jelöltet.

Az SZDSZ meg komolyan vette, de komoly ellenjelölt ott sincs, ha Demszky indulni akar, akkor támogatjuk, addig se szól bele másba.

 

Ami nálam végképp kiverte a biztosítékot Demszkyvel és a közlekedésért felelős városvezetéssel kapcsolatban, az az, amit idén Budapesttel műveltek.

 

A dilettantizmus csimborasszója!

 

Én aztán évek óta kerülőutakon közlekedem, de most már ott tartunk, hogy érezhető anyagi veszteséget okoz, hogy nem tudok eljutni egyik helyről a másikra.

 

Alapban reggel megpróbálok a Klinkáktól eljutni a Lehel térig.

 

Ez a régi szép időkben az Üllői-Kiskörút-Bajcsy-Váci út útvonalon ment.

De most már itt áll a  sor vége az Üllőin a Klinikáknál, mert a Kálvin téren nem lehet átjutni, mert a Kecskeméti utcában ásnak valamit. Így a Baross utca se jó.

Akkor elmegyek hátul a Teleki tér felé a Köztársaság térre, aztán Dohány utca-Izabella utca-Ferdinánd híd. De akkor meg a Köztársaság térről kivezető egyik utcát ásták fel. (Ja, a Dohány utca alapból fel van ásva hónapok óta, de az ebben az esetben engem nem érint, oda a túlsó oldalról amúgy sem jutnak be az autók.) 

Akkor Fiumei-Damjanich-Bajza-Podmaniczky-Ferdinánd híd. De akkor meg felássák a Rottenbiller utcát.

Akkor kikavarok hátul a nagykörútra, de ott meg villamosmegállókat építenek át és bár sávelhúzás és parkolási tilalom van, de a Blahán a Nemzeti szálló előtt ott áll 3 busz, akik eddig a kanyarodó sávot foglalták el teljesen szabálytalanul, de most meg a haladó és a kanyarodó sávot is, mert az már egy, és nincs egy rendőr, aki elhajtaná őket a rákba, a sofőr ott ücsörög a vészvillogója mögött, mert ő a vendégeket hozott, akik már régen elmentek, de majd órák múlva lezuhanyozva visszajönnek, hogy elvigye őket a Mátyás pincéhez, ahol meg majd mások nem tudnak tőle sehova se menni, de én addig sose jutok el.

Akkor kimennék hátul a pesti rakpartra, de az le van zárva, az észak felé tartókat felküldik a Csarnokhoz, onnan próbálkoznak a Kálvin tér felé.

 

Tehát, magyarul egy teljesen szokványos útirány: Üllőiről a Nyugatihoz, semmilyen útvonalon sem átjárható.

És akkor ma végre megnyitják a Köztársaság teret, de akkor meg az Izabella utca túlsó oldalát bontják fel, plusz házat rekonstruálnak, toronydarut építenek és megint csak egy sáv járható az Izabella utcában, de azon meg nem engedik el a trolit, mert bár szemből van felbontva a sáv, az autók szépen beállnak a felbontás mellé és a troli máris nem fér el. Mert emitt meg megintcsak vészvillogózva állnak, de egy nyomorult rendőr ide sem kerül, pedig az utca túloldalán van a rendőrség.

 

Egy legnagyobb dugóban is max 20 perces utat már kétszer sikerül 80 perc alatt abszolválnom.

 

És akkor kiáll Vajda Pál és a maga elképesztően tenyérbemászó stílusával megmagyarázza, hogy ezt csak így lehet.

 

És ez csak egy útvonal, tudnék még ilyeneket mondani párat, pl. Fő utca-Bem rakpart.

 

Ez most egy hosszadalmas siránkozásra sikeredett, csak illusztrálni akartam, hogy milyen elképesztő hozzánemértés félmjelzi ma már ezt a felállást.

Nyilván a várostervezőktől a mittudoménkikig mindenkinek a zsebében vannak már és engem néznek hülyének.

És akkor még csak esély sincs semmilyen váltásra, mert a két párt megegyezett, vagy majd megegyezik.

 

Könyörgöm, minket ki kérdez meg?