Törölt nick Creative Commons License 2006.05.23 0 0 514
Ne tudom lehet-e itt offolni, de én számos mondatát nem értem:
"Elfogadhatatlan a Lánczi András és társai által sugallt álláspont, amely szerint nincs vállalható és folytatható magyar jobboldali örökség, ezért a zsidó konzervativizmust kell feléleszteni." Egyrészt Lánczinak igaza van. Nincs mit folytatni. Másrészt mi ez a zsidózós rész? Nem értem magát a kifejezést sem...

A végén is csak meddő kulturkampf a cikk: "az általános erkölcsi normák diszkreditálása" - ezek a patetikus baromság teszik érthetetlenné a jobboldali frazeológiát. Egyszerűen arról van szó, hogy néhány értelmiségi nem találja a helyét az országban, értsd: nincs magas és nagyon fontos pozíciójuk és ez nagyon frusztráló egy férfi számára. Aztán "Két Magyarország van." Na ettől mászok falra. Hol a másik?

"...A feladat adott. A jobboldali országrésznek olyan politikai képviseletre van szüksége, amelyik a békés egymás mellett élés keretei között képes legalább az ország egyik felét a jobboldaliak számára is élhetővé tenni." Ez így a semminél is kevesebb. Csak egy humánértelmiségi hiszi, hogy ennek a mondatnak van érelme. Ez magyarul megint csak annyi: hatalmat akarunk, azt nem tudjuk még mire, de nagyon akarjuk... Legalább valami fügefalevelet találni ki a drága jó politiológus úr (politológus, ja kb. mint én)... Áh. Amíg a jobboldalon ilyen az észosztás színvonala addig valóban nincs értelme jobboldaliságról beszélni idehaza. Kifulladt az egész. Korábban legalább elméletgyártásból nem volt hiány. Szépen kiderült, hogy azok nem jók semmire, és most várhatunk új ideológusunk megjelenésére... Ez van. Ettől függetlenül lehetett volna nyerniük. De nem akartak eléggé. Ő bajuk.
Előzmény: sierra (513)