mannamari Creative Commons License 2006.05.31 0 0 3199
MAI RECEPT
PAPRIKÁS CSIRKE ÉS CSIRKÉS, PARADICSOMOS RAKOTT TÉSZTA

Hozzávalók:
40 dkg darált csirkemell
2 dl tej
1 kávéskanál morzsolt oregánó
1 fej vöröshagyma, felaprítva
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál pirospaprika
25 dkg szarvacska tészta
2 pohár tejföl
8 db paradicsom, meghámozva, kimagozva és kockákra vágva
10 dkg füstölt sajt

Elkészítés:
Előmelegítem a sütőt 200 fokra, majd első lépésként enyhén sós vízben kifőzöm a tésztát.

A felaprított vöröshagymát egy kisebb lábosba téve bő vízben beáztatom, majd felforralom, leszűröm, és megint hideg vízbe áztatom. Ha ezzel megvagyok, leszűrés után egy serpenyőben kevés olívaolajon megfonnyasztom.

Aztán a hagymához reszelek egy gerezd fokhagymát, és amint megérzem a fokhagyma illatát, már húzom is le a serpenyőt a tűzről. Kicsi idő elteltével belekeverek 1 evőkanál pirospaprikát, majd visszatolva a serpenyőt a tűzre, már dobom is a paprikás hagymára a darált húst. Közepes lángon aranybarnára pirítom a húst.

Mikor a hús már megpirult, hozzáadom a paradicsomot, öntök rá kb. 1 dl vizet, majd egy keverés után lefedve, 10 percig főzöm.

A baba ebédjéhez kiveszek a paradicsomos húsból 2 evőkanálnyit, teszek hozzá kevés tésztát, meg egy kevés forralt, hideg vizet, aztán ezt az egészet összeturmixolom. Ezzel a baba ebédje kész is.

A család ebédjéhez felturbózom a csirkét; a serpenyőben várakozó paprikás-paradicsomos csirkéhez szórom a maradék pirospaprikát. Sózom, borsozom, és az egészet alaposan összekeverem.

A maradék kifőtt tésztát beleöntöm egy nagy tálba, belereszelem a 2 gerezd fokhagymát, majd hozzákanalazok annyi tejfölt és tejet, hogy könnyedén keverhető legyen. Majd a tejfölös-fokhagymás tészta felét beleöntöm egy tűzálló tálba, rákanalazom a paprikás csirkét, aztán jöhet rá a tészta másik fele. Aztán mielőtt beteszem a tésztát sülni, alaposan megszórom reszelt sajttal.

20 perc alatt elkészül a csirkés, paradicsomos rakott tészta is.