varadit Creative Commons License 2006.06.06 0 0 3216

 

 Ma meg is néztem egyet, a most szombatit. Nem nyűgözött le. Nyolc éves leánygyermek apucijaként az a véleményem, hogy sok olyan alapanyagot használt, amit ezek a gyerekek nem igazán esznek meg. Hozzáteszem: SAJNOS! Értem én a koncepciót, hogy minél egészségesebb, vitamindúsabb, zsírszegény stb ételeket kell főzni, de lássuk be, ezek a gyerekek, nap mint nap olyan ételekhez vannak hozzászokva, amit önkormányzati iskolák menzáin kapnak, s amelyek finoman szólva sem a minőségről szólnak. Ezt eszik 8-10-12 éven át, s ha az ember próbál nekik minőségi ételeket főzni, abból köszönik, nem kérnek. A jó, az igényes, a fűszeres, az eredeti nem kell nekik, mert az nem olyan mint a suliban. Nem azt mondom, hogy semmit nem kérnek, de sütőtököt ill. abból készült levest, currys ételt, salátát, cukkinit nemigen. Ugyanis ezek voltak az utolsó adásban. Én lennék a legboldogabb, ha a lányom és kortársai ilyeneket ennének. Azt nem tudom elérni, hogy húsleves evéskor a krumplin kívül megegye a répát, karalábét, zellert, zellerszárat, petrezselymet, mert azt állítja, hogy nem szereti. S más szülőtől is hallom, hogy nagyon kevés zöldséget esznek a gyerekei.

 Visszatérve a műsorra: a 21 perces adásból jó ha 12 perc volt az, amikor főzött. S a legkevesebbet a gyerekek szerepeltek benne. Kivagdosták a kenyeret, összeborították a leves hozzávalóit, oszt' jó napot! :-) " Köszönöm gyerekek, mehettek játszani!" Nem értettem, mi szükség volt azokra a percekre, amikor Csehák Judit egykori egészségügyi miniszter hasonmása Gyarmati Andrea tanácsokat osztogatott, hogy mi van akkor ha... ( egy szülői levélre reflektált, aminek semmi köze nem volt a főzéshez.) Aztán jött 2 perc, összedobott valami cukkinipürét 8-9 hónaposoknak, hogy ezzel felvezessen egy újabb üresjáratot, amiben egy fejlesztőpedagógus beszélt, meg gyerekek marháskodtak valamivel. Tiszta Kölyökklub fíling volt.

 Amúgy érdekes, csak azt mutatta a kamera, amint a szájába adják a gyereknek a cukkinipürét, azt már nem, amikor kiköpi! :-)

  Szeretem Juditot, illetve azt szeretem benne nagyon, ahogyan rajongva lelkesedik a főzésért, s él-hal ezért a hivatásért. Gondolom az ezzel a műsorral a célja, hogy a gyerekek megismerkedjenek az egészséges étkezéssel, a harsogóan friss zöldségekkel és gyümölcsökkel, legyenek bátrabbak és merjék megkóstolni az új ízeket, s ne mondják semmire azt, hogy nem szeretem, amíg nem kóstolták. De nem hiszem, hogy ez a tévéműsor a legjobb eszköz erre. Ezt én csak egy újabb pénzkereseti forrásnak látom, amiből a produkciós irodája és ő szépen kaszál. S ebből a pénzből Hannácska nagyon egészséges és drága ételeket kap anyucitól. S jövőre nagyon cuki kis könyvvel gyarapodik a Stahl könyvtára sorozat: Stahl gyerekkonyhája címmel, gyorsan valami finomat 2-12 éveseknek alcímmel.

  Hát így elsőre ennyit, azért még visszanézem a többi adást is, hátha...  

Előzmény: t3v3d3s (3212)