varadit Creative Commons License 2006.06.07 0 0 3228

 

 Nem értem, miért jön mindenki azzal, hogy off. Sztem nagyon is on-ok vagyunk.

Én leírtam a véleményem Stahl (gyerek)konyhájának egyik adásáról, az abban szereplő receptekről. Ha ebbe a topicba csak és kizárólag receptek lennének írva, az maga lenne a dögunalom. Sztem akkor offolnánk, ha Jamie Oliver, Ken Hom, Nigellla Lawson, vagy Keith Floyd receptjeit veséznénk ki.

  Na, akkor a gyerekkérdés: az a baj nálunk, hogy az én lányom egyik hónapban megeszik valamit, a másikban nem. Pár hónapja volt, hogy a nagyapjával megettek 2-2 tányér karfiollevest. Itthon kérte, hogy én is főzzek neki, mert az valami isteni. A következő héten rántott karfiolt is kért. Eltelt pár hét, megint volt karfiolos étel, az asztalnál kijelenti, hogy ő utálja a karfiolt. Na bummmm, ezzel most mit kezdjek, hiába mondom neki, hogy két hete még ez volt a kedvence, hajthatatlan. S ugyanez más zöldségekkel is. A répát csak nyersen eszi meg, főve levesben már nem. Zellert, karalábét sehogy. Cukkinit, tököt csak rántva. Ha olyan kedve van, mert két hét múlva állítja, hogy ő még sosem evett rántott tököt.

 De ugyanezeket eljátssza sonkával is. Kisebb korában kétpofára ette a selyemsonkát, gépsonkát, ma egyiket sem kéri.

 A kezdeti neveléssel semmi probléma nem volt, mert mindent megevett, s rengeteg zöldséges, gyümölcsös ételt kapott, s nagyon jól lett elindítva gasztrokulturálisan. Sajnos most "kamaszodik", s utánoz. Ha a legjobb barátnőjétől azt hallja, hogy ő utálja a cukkinit, akkor az én gyerekem is utálni fogja. Sztem ilyen egyszerű ennek az utálom xy kajának a kérdése. Igyekszem türelmes lenni, s bízom benne, hogy megjön az esze, s olyanokat eszik majd mint az apja. :-D

 

 Zitka! Nem szereted a paradicsomos káposztát??? O, mamma mia, pedig az isteni tud lenni!

 

Előzmény: Zitka (3226)