kyra42 Creative Commons License 2006.06.09 0 0 3241
MARHALÁBSZÁR TEPSIBEN

Hozzávalók:
1 - 1,5 kg marhalábszár
25 dkg vaj
2 nagy db krumpli, meghámozva
1 nagy fej cékla, meghámozva
1/2 gumó zeller, meghámozva
2 szál sárgarépa, meghámozva
1 fej lilahagyma, meghámozva
1/2 fej fokhagyma, meghámozva, gerezdekre szedve
1 csokor friss kakukkfű
1/2 üveg (kb. 3 dl) jó minőségű vörösbor

Elkészítés:
A marhalábszárt megsózom, és kb. 10 dkg felkockázott vajat beledobok a tepsi közepébe, és ráhelyezem a vajkockákra a húst.
Ezután sorban felkockázom a zöldségeket; először a krumplit vágom nagy kockákra, aztán a céklát, majd a zellergumót. A sárgarépákat kb. 2 centis korongokra aprítom, a lilahagymát pedig felnyolcadolom. Minden zöldségdarabot a fokhagymagerezdekkel együtt a húsra dobok, majd rátépkedem a kakukkfűágakat is, végül a tetejére kockázom a maradék vajat.
Mielőtt a sütőbe tolom, meglocsolom a jóízű borral.
110 fokon az első fél óra után alufóliával letakarva sütöm további másfél óráig.