Indiai csirkés szendvics
Uzsonnatáska - 2006.június 3.
Hozzávaló:
4 szelet rozskenyér
½ alma, kicsire felkockázva
½ kávéskanál friss citromlé
3 szem puha aszalt sárgabarack, apróra vágva
10 dkg maradék sült csirke, apró cafatokra vágva
1 evőkanál Ráma Harmónia
2 evőkanál joghurt
esetleg 1-2 evőkanál tej
1 csipetnyi currypor
4 jégsaláta-levél, megmosva és megszárítva
A felkockázott almát megcsepegtetjük kevés citromlével, hogy ne színeződjön el.
Összekeverjük a vajat, a joghurtot, az apróra vágott aszalt barackot, a felkockázott almát és a cafatokra vágott sült csirkét. Ha kell, kevés tejjel felhígítjuk, hogy kenhető legyen az állaga, majd megfűszerezzük curryporral.
Összeállítjuk a szendvicseket. A kenyérszeletek közül kettőre ráteszünk egy-egy jégsaláta-levelet, és arányosan rákenjünk a csirkés szendvicskrémet. Ezután a szendvicsekre ráborítunk egy-egy újabb salátalevelet, és ráfektetünk egy-egy üres kenyérszeletet.
A kész szendvicseket szorosan alufóliába csomagoljuk, és betesszük másnap reggelig a hűtőbe.
Micimackó szendvics
Uzsonnatáska - 2006. június 10.
Hozzávaló:
4 szelet magos kenyér
1 kisebb sárgarépa, megtisztítva és megreszelve
1 evőkanál Ráma Harmónia
2 evőkanál tejszín
1 kávéskanál méz
¼ kávéskanál őrölt fahéj
1 evőkanál mazsola, teában puhára áztatva, majd leszűrve
esetleg kevés tej
4 jégsaláta-levél, megmosva és megszárítva
A reszelt sárgarépát összekeverjük a tejszínes krémsajttal, a tejszínnel, a mézzel, az őrölt fahéjjal és az alaposan lecsepegtetett, puhára áztatott mazsolával. Amennyiben túl sűrű lenne a keverék, kevés tejjel felhígítjuk, hogy kenhető legyen az állaga. (Ha a gyermekünk jobban szereti az egynemű szendvicskrémeket, turmixoljuk össze botmixerrel a hozzávalókat.)
A kenyérszeletek közül kettőre ráteszünk egy-egy salátalevelet, aztán a leveleken arányosan szétkenjük a répás szendvicskrémet. Ezután a kenyérszeletekre ráterítünk egy-egy újabb salátalevelet, és befedjük egy-egy üres kenyérszelettel.
A kész szendvicseket szorosan alufóliába csomagoljuk, és másnap reggelig betesszük a hűtőbe.
Cukkinis szendvics
Uzsonnatáska - 2006. június 17.
Hozzávaló:
4 szelet rozskenyér kenyér
1 kisebb cukkini, végei levágva
2 evőkanál RÁMA Harmónia
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál apróra vágott kapor
ízlés szerint só és frissen őrölt bors
kb. 1 kávéskanálnyi friss citromlé
4 szelet pulykasonka
4 jégsaláta-levél, megmosva és megszárítva
A végeitől megfosztott, de héjas cukkinit lereszeljük a reszelő nagy lyukú oldalán, majd papírtörlőn szétterítjük, hogy a papír magba szívja a zöldség nedvességét. Ha a cukkini már száraz, lerázzuk a papírról, és beletesszük egy keverőtálba.
A száraz cukkini-reszeléket összekeverjük a margarinnal, a tejföllel és az apróra vágott kaporral. Kicsit megsózzuk, megborsozzuk, és hozzácsepegtetünk kevés friss citromlevet.
A kenyérszeletek közül kettőre ráteszünk egy-egy salátalevelet, aztán a leveleken arányosan szétkenjük a cukkinis szendvicskrémet. Ezután a kenyerekre ráterítünk két-két pulykasonka-szeletet, és miután a sonkás szendvicseket befedtük egy-egy újabb salátalevéllel, rájuk fektetünk egy-egy üres kenyérszeletet.
A kész szendvicseket szorosan alufóliába csomagoljuk, és másnap reggelig betesszük a hűtőbe.