BKatka74 Creative Commons License 2006.08.08 0 0 793

Kedves Judit!

 

Láttam már hasonló kérdéseket, de mégis szeretném, ha az én személyes problémámra adnál tanácsot.

Zuska lányom 15 hónapos és decemberben jön a kis húga is. Mivel a nagyszülőknek két gyerekkel már nehezebb, úgy döntöttünk, hogy most - terhesen - elmennénk kettecskén a párommal egy olyan helyre, ahova gyerek(ek)kel már nem tudunk. Így szeptemberben 5-6 napra elmegyünk Párizsba. Zuskára pedig anyukám felügyelne.

 

Vidéken lakik, ahol ezen a nyáron 2x 1 hetet eltöltöttünk. Ismeri a környezetet, de az első éjszakák mindig nehezen mentek. Éjszaka 1-2x felsírt, de egyébként a második naptól már minden rendben ment. Anyu ismeri az étkezési és alvási szokásait és jól kijönnek egymással. Mégis most azért aggódunk, hogy ha 5-6 éjszakára "egyedül" hagyjuk, akkor nem jelent-e ez a kapcsolatunkban valami törést. Nem fog-e félni a jövőben attól, hogy magára hagyjuk.

 

Gondoltam arra, hogy előtte 1-2 éjszakát ott maradnék, de aztán onnan összecsomagolni és a reptérre kijutni nem lenne egyszerű. Anyu azt ajánlotta, hogy az indulás előtt 2 nappal menjek le és 1 nappal korábban menjek haza, de az azt jelenti, hogy a kicsi apja több mint egy hetet nem láthatja.

 

A másik megoldás talán az lenne, ha az indulás előtt 1 héttel levinném és 2 napra ott maradna. Egy úgymondd próbát csinálnánk. Ennek viszont az a hátulütője, hogy ha élesben otthagyjuk, akkor már nem fog elengedni.

 

Mindenki jótanácsokkal lát el, de nem tudom, mi a helyes megoldás. Zuska egyébként nagyon nyugodt, mosolygós és barátságos kislány. Nem félnék ennyire, de nem tudom, mi a helyes számára!

 

Tudsz segíteni?

Köszi

Katka