pancsito Creative Commons License 2006.08.23 0 0 923
Vajon a Monorburzsujok ezeket a híreket olvassák?

Az Externet új akciójában a korlátlan PrePaid 512Kbit ADSL csomag mindössze havi bruttó 3600 forintért előfizethető. A szolgáltatás kedvező díját a hagyományosan ügyfélbarát árképzés és a költséghatékony éves számlázási rend teszi lehetővé, azoban az előfizetők nem csupán kedvező árú, hanem kiváló minőségű internet hozzáférést és magas színvonalú kiszolgálást is kapnak. Valamennyi Externet ADSL csomag 3 db e-mail címet és 50 Mbyte tárhelyet is tartalmaz.

Szintén augusztus 23-tól rendelhető az 512 Kbit/s ADSL csomag havidíjas változata, mely év végéig, azaz több mint 4 hónapon át nulla forintos havidíjjal, azt követően pedig havi bruttó 5490 forintért adatforgalmi díj nélkül korlátlan, szélessávú internet hozzáférést biztosít. Az Externet a belépő szintű akciós csomagjai mellett a magasabb sávszélességű hozzáférések árát is jelentősen csökkentette. Az akció
szeptember közepéig tart.
(ITport)

TVnet: ADSL vezetékes telefonelőfizetés nélkül
írta: Bodnár Ádám , idő: 14:14

[HWSW] Havi bruttó 4992 forintért kínál vezetékes telefonelőfizetés nélküli internetszolgáltatást a TVnet. A mától kezdődő és szeptember végéig tartó, lakossági és üzleti ügyfelek számára egyaránt meghirdetett "ADSL3G+" elnevezésű akció azoknak kedvez, akik kizárólag az internetezés miatt tartották fent vezetékes telefonjukat.
Az ADSL3G+ akció keretén belül a TVnet korlátlan letöltéssel és 1 éves hűségnyilatkozattal a lakossági alapcsomagot (1 Mbps) mindössze havi bruttó 4992 forintért, míg az üzleti alapcsomagot (2,5 Mbps) havi nettó 7.200 forintért kínálja. A vállalat számításai szerint az ADSL3G+ szolgáltatással éves szinten mintegy 40 ezer forintot takaríthat meg, aki eddig havidíjat fizetett vezetékes telefonvonalának fenntartásáért. Az ADSL3G akcióban azok vehetnek részt, akik aktív, havidíjas vezetékes telefonvonallal rendelkeznek a fővárosban.

Az ADSL3G+ esetében az ügyfél a létesítést követően lemondja korábbi vezetékes telefon előfizetésé. Amennyiben valaki rendelkezik ADSL-előfizetéssel, úgy az ADSL3G+ létesítése a szerződésének megszűnése után kezdődik, ezt követi a szolgáltatás kiépítésének elindítása, amely 15-20 munkanapot vesz igénybe. Az internetszolgáltatás azonban az átállás alatt is kiesésmentesen és zavartalanul működik a TVnet által aktivált azonosítókkal, azon a sebességen, amelyen az ügyfél korábbi szolgáltatójánál volt. Ha a megrendelő nem rendelkezik ADSL-el, a szolgáltatás kiépítésének ideje mintegy 30 munkanap.
"Az internetelőfizetők körében végzett ügyfélszolgálati felmérésünk szerint a megkérdezettek 80 százaléka támogatja a vezetékes telefonvonal nélküli internetezés lehetőségét, és közel 60 százaléka vélte úgy, hogy egyáltalán nincs szükségük vezetékes telefonra, amit sok esetben csak az internetelérés miatt tartanak fenn" -- nyilatkozta ifj. Lengyel Tibor, a TVnet ügyvezető igazgatója, és hozzátette, hogy terveik között szerepel az ADSL3G+ szolgáltatás vidéken történő bevezetése is, jelenleg az elindításhoz szükséges feltételek felmérése tart.

Ezeknek a középkori kizsákmányolóknak mikor néz már valaki a körmére a népnyúzó üzletpolitikájuk miatt, és a monopolhelyzetüket ki hajlandó végre felszámolni. Úgy tesznek mintha kizárólag az ők fizették volna a hálózatépítést, pedig rendesen megkérték annak idején a hálózatfejlesztési hozzájárulást (ha jól emlákszem 20.000-25.000,-Ft volt telefononként). Sőt ha minden igaz, jelentős állami támogatásban is részesültek. Bátran ki lehet nyilatkozni, hogy az EU egyik legdrágább szolgáltatója. Sajnos a szolgáltatási területén más nem rúghat labdába, ezért aztán szerencsétlen előfizetőkkel azt csinál amit csak akar. Pofátlanul. Annak idején szerettem volna ADSL-t. Megkérdeztem, hogy van-e arra lehetőség, hogy telefon havi előfizetés nélkül kapjak hozzáférést, vagy havi díj nélkül telefont. Csak a tényleges forgalom után fizetendő forintokkal. Tudjátok mi volt a válasz. Mit képzelek én, egy tuti üzletet nem fognak csak úgy az én kedvemért lemondani. Én tovább érdeklődtem: Bocsánat de a telefon előfizetési díj tulajdonképpen mit takar? Erre nem volt válasz. Ekkor láttam elérkezettnek azt a pillanatot, hogy lemondom az egész monorteles hóbelevancot. Azóta is boldogan megvagyunk nélküle. Van mobilunk, WIFis internetünk, SKYPE, internetes vezetékes telefonunk hihetetlen olcsón (USA 4-FT/perc, de olyan szolgáltatást is használok ahol ingyenes több ország vezetékes telefon hívása korlátlan beszélgetési idővel) és nincs hatalmas havi monorteles számlánk. Több ezer forintot spórolok meg ezáltal. Nem azt mondom, hogy a WIFI jobb mint az ADSL hanem azt, hogy lényegesen olcsóbb. Amennyiben a fenti cikkekben szereplő szolgáltatást adná a monorburzsuj, úgy valószínűleg meggondolnám az átlépést. De ameddig ilyen feltételekkel és ilyen drágán adják: S O H A! Az áraik nem értékarányosak.

Valaki már korábban irta: Éljen a sötét középkorban leragadt monori banánköztársaság!