pancsito Creative Commons License 2006.08.23 0 0 925
Az externet tekintetében lehet, hogy Neked van igazad. Sőt biztos. Azonban a TvNet ajánlata, telefon előfizu nélkül, az már döfi nem?
Egyébként az egész országban rettentő drága az internet hozzáférés, és nem csak az átlag keresetekhez képest, hanem a nyugat-európai árakhoz képest is. Budapest kivételével szinte mindenhol abszolut monopolhelyzetben vannak a szolgáltatók. De még Budapesten is erről beszélhetünk, ugyanis ott is fel van osztva a terület. A saját területüket pedig úgy védik mint az oroszlánfalka.
Sajnos erről nem tudnak Brüsszelben! Ott nem dijjazzák a szabad verseny korlátozását, főleg nem a kartel gyanús dolgokat. De mivel Brüsszelnek e tekintetben sem biztos, hogy az igazat modják, ezért egyenlőre nem vizsgálódnak. Ott tényleg komolyan gondolják: lásd mire kötelezték a minap a deutche telekomot Németországban.
Végül: az a baj, hogy Magyarországon jelen pillanatban a kereskedők illetve a szolgáltatók minden kritikát nélkülözve folytathatják extraprofit termelésüket. A vevő és a fogyasztó olyan mulya, hogy polcról le kosárba be módon vásárol és fogyaszt. Meg sem nézi mit kap a pénzéért. Vásárláskor olyan izgalomban van, hogy nem ér rá ilyen "apróságokkal" foglalkozni. De hát van egy régi mondás: mindenki azt kapja amit megérdemel.

Én azt mondom, hogy reménykedjünk a jövőben, de közben nagyon vigyázzunk, mert közben rettenetesen átvernek.
Előzmény: asdf_ (924)