radio100jozsi Creative Commons License 2006.09.06 0 0 928

A Monortelnél több IP cím is le van ítltva. Én levelek smtp-n keresztüli küldésénél többszőr is belefutok abba, hogy az épp nekem kiosztott IP cím le van tíltva levél küldésnél. Ilyenkor egy fel-le csatlakozás segít (új IP címet kapok).

Őszinte legyek nevettséges ez a primitív megoldás, hisz aki vírust küld, az ugyan így megteszi, így ezen IP cím letíltás csak bosszúságot okoz, de haszna a nullával egyenlő.

Amúgy a Monorteles 89.132... IP címről rendszeresen támadják a gépemet (másról is). Ez ügyben csatolt bizonyítékokal küldtem bejelentést a Monortelhez, mire válasz nélkül azt tapasztaltam már egy ideje, hogy megszűnt ez a probléma.

 

 

De most egy másik téma:

 

Szeptember 01-től az ADSL I->Standard csomagban az eddigi 3 e-mail fiók, ami 10MB/fók tárhelyű volt, emelkedett 30MB/fiókra, de ez egyenlőre nem igaz! Továbbra is csak 10 MB-ot lehet küldeni, és fér el. Ez ügyben ma telefonáltam, és azt mondták, hogy a 30 MB az azt jelenti, hogy 3 X 10 MB, mire mondtam, hogy akkor eddig a 10 MB az miért 3 X 10 MB volt? Na meg a tegnap frissen a postaládámba érkezett Monorteles reklámot ajánlom szíves olvasásnak, amiben egyértelműen benne van a 30 MB/postaláda jelző.

 

Hát ez a cég sem változik, de ha az ÁSZF szerint nem lesz 30 MB-os a fiókom, akkor megy a bejelentés a NHH felé. Évekkel ezelőtt egy nagy botrányt kavart Pannonos ÁSZF ügy is hasonló módon tőlem indult ki, így tapasztalt vagyok a témában már.