sun007 Creative Commons License 2006.09.22 0 0 179
Megérkezett a várva várt szerelő, és nem derített fel: a gépnek cserélni kellene a teljes elektronikáját cca 30-35 ezer forintért, mert, bármelyik pillanatban teljesen lerohadhat. (a gép 6 éves)
De!
Alkatrész nincs.
Ezért azt javasolta, vegyek, azaz, cseréljek egy újra, mert beszámítják a régit, így kb. arra jövök ki, hogy 20-30 ezer ráfizetéssel a javítási költségekre (azaz, ha jól számolom, 50-60 ezer forintért kapom meg a mmostani hűtőm modernebb változatát.

Felhívtam a mintaboltot, hogy megtudjam a részleteket:
- árat nem mondanak be, menjek be, és nézelődjek (nyitvatartás H-Cs 9.00-16.00, P 9.00-13.00, szombaton zárva, azaz, egy újabb szabadságos nap?)
- a dolog nem egészen úgy van, ahogy a szervízes kolléga mondta, mert 15 % úgynevezett "hűség kedvezményt" adnak. Mivel a mostani gépünk modern változata cca 110-140ezer forint között lelhető fel az interneten árat adó boltokban, aminél, feltételezem, ők sem olcsóbbak, közel 100.000 Ft-ot kellene fizetnem, még a legjobb esetben is.
- megint csak körbenéztem a neten, és ennyiért máshol teljes áron is kapok gépet, pl. Electroluxot, AEG-t, ráadásul két kompresszorost, ezt, meg mondjuk eladom a vatera-n, mint javítandó gépet, és akkor még mindig beljebb vagyok, és soha többet nem kell a Bosch szervízzel, meg a nyitvatartási dolgaikkal bíbelődnöm...

Szóval, most egyrészt nekifekszek a topik böngészésének, miket írtatok az egyes tipusokról.
Másrészt, tényleg kérnék segítséget, ha van tapasztalatotok szervízzel, mert ettől a Bosch rendszertől lefáradtam.
Előzmény: sun007 (178)