dr.niki Creative Commons License 2006.10.16 0 0 100

Sziasztok!

 

Úgy látom elkél a segítség a kolléganőnek. Én is gyógytornász vagyok. És mivel elvéggeztem én is többekközt a Schrott terápiát, ami a gerincferdüléses gyerekek kezelésével  foglalkozik, talán tudok segíteni valamit.

 

TUdok segíteni abban, hogy hova menjetek jó korzettett csináltatni ill. ki az az orvos, aki ismeri és elismeri ezt a technikát, mint legjobb módszer a tinik kezelésében. Ami elég ritka sajnos ma még, hogy az orvos is tisztába legyen azzal, hogy melyik gyógytornászhoz kell küldeni a beteget. SAjnos általában még avval sincs tisztában némelyik, hogy ez a gyógytornász kompetenciája!

 Szörnyű dolgokat látok, hosszasan mesélhetném a rémtörténeteket, de csaka sajátom mondom.. egyik betegem orvosa azzal küldte el a betegem, hogy olyan súlyos a gerincferdülése, hogy már ne is sportoljon! Ne is sportoljon???... Mondanom sem kell, hogy alig látszik valami a hátán. És ez most nem vicc!!  Előtte meg a súlyos térdizület traumája után elküldte squassolni. Szóval kicsit kiakasztó, hogy egyesek ezek után megtarthatják a diplomájukat.

 

A scoli tábort nagyon jó szakember tartja. Mindenkinek ajánlom, aki többet szeretne tudni a scolis életről és a korzettes életről. Nagy segítség a gyerekeknek, hogy hasonló problémájúak együtt sportolnak, játszanak, beszélgetnek! Csak nehéz bejutni, annyi gyerek szeretne menni.

 

Bővebben itt: dr.niki@vipmail.hu

 

Azért csak itt, mert nem szeretném, ha a konkurenciával kellene vitatkoznom. De azt sem, hogy rossz helyre kerüljenek a gyerekek és rossz korzettet ( nagyon sok a rossz korzett) kapjanak és műtétre kelljen menni. Mert az csak egy rövidtávú, jónak tűnő megoldás. De én tudom , hogy később mitől és mennyit fog szenvedni e műtét miatt. Időben elkezdett torna és korzett segíteni fog elkerülni a műtétet. Csak tudni kell hova menjen az ember. És ez a legnehezebb. Meg általában kifizetni. Mivel a tanfolyamnak is borsos ára van, kevés az a gyógytornász, aki kórházi vagy Sztk-s keretek között csinálja. De asszem az egészségünk megér ennyit.

 

A műtéttel kapcsolatban pedig, aki mégis ezt választja,- mert akkor nem kell tornázni... szerinte-, az nagyon téved. Ahol a rögzítőt feltették folyamatosan el fogja koptatni ill. hypermobillá( túlmozgás) teszi ezeket a szegmenseket. Ami később nagy fájdalmat okoz. Nembeszélve arról, hogy a gerinc már soha nem lesz "hajlékony". Hisz egy "vasrúd" nem hajlik.És durván fogalmazva ez kerül bele. Ezt most nem elrettentésül írom, hanem , hogy akit érint észbekapjon és időben találjon el a megfelelő helyre. Persze akin már nem lehet segíteni, mert már olyan nagy a ferdülése, hogy a szakember sem ér már el eredményt tonával, csak akkor vállalja a műtétet.

 

Remélem segítettem kicsit a döntésben!

 

 

Előzmény: maki115 (96)