Sweep Creative Commons License 2006.11.04 0 0 1203
Bocs, ha megbántottalak. Nem állt szándékomban. Pont arra akartam felhívni a figyelmét, hogy hiába írtátok többször is, hogy laikusként ne kezdjen bele, mégsem hallgatott rátok.
Félreérthető volt, és én is beleestem abba hibába, hogy gyakorlati kérdést vetett fel, amely gyakorlati választ igényelt. Ez most kb olyan volt, mintha valaki elmondaná egy szaktopikban, hogy autót akar lopni, majd később megkérdezné, hogy melyik vezeték megy az önindítóhoz. Mi pedig naivan válaszolnánk rá.

Egy teljesen laikus könnyen félreérthet, akár egyértelmű tanácsokat is. Ezért vagyok nagyon óvatos, megpróbálom a lehető „legszájbarágósan” leírni a tanácsaimat.

Két vagy több berendezés beköthető egy kéménybe, -persze más feltételek megléte esetén-, de csak ugyanazon lakásból, ugyanazon szintről. Nem gázkészülék esetén, nem kell „bürokrácia”, nem kell gyakorlatilag papír a készülék bekötéshez. Csak elvileg. De ez azért van így, mert gázt csak akkor ad a szolgáltató, ha van kéménypapír. A fatelepen nem kérnek semmilyen papírt. Ezért terjedhetett el, -és az ellenőrzés nem megfelelő volta miatt-, hogy a kandallósok, cserépkályhások, stb, úgy kötnek bele egy kéménybe, hogy nem kérnek előtte szakvéleményt. Ha nincs baj, akkor nincs baj. De ha valami nem működik, az sokszor csak addigra derül ki, amikor már késő.

Na, ennyi. Visszamegyek a „saját” topikomba. Mégegyszer bocs, hogy beleugattam.