extekergo Creative Commons License 2006.11.14 0 0 4470
Hát, töredelmesen bevallom, számomra (amatőr excelesnek) nagyon kacifántosnak tünnek ezek a feladványok. Bár úgy látom másnak is akad hasonló véleménye.

Látom azért kaptál választ.

Tényleg nem csodálkozom már, ha egy ilyen tanfolyamról kikerült emberke inkább útálja, mint értelmesen használja az excelt. (régebben voltak ilyen tapasztalataim)

Én persze szívesen venném, ha valaki tud korrekt választ, okulásunkra füzne hzzá némi magyarázatot, netán példát. Meg is köszönném.

Nos, én most csak totózni, tippelni tudnék válaszokat. Nem is teszem.

Egy példát, az órarandeset kiemelném. Nem egyértelmű számomra, milyen is az az autómatikusan képzett órarend. Magam már próbálkoztam régebben, de nem volt aktualitása, így annyiba maradt. Most viszont, kifejezetten a mai eszemmel, tudásommal egy táblázatba megpróbáltam. Gond az, hogy az egyéb nem száítható cellaértékekkel is (magyarul szöveggel) a pivottáblában adatként nem lehet mit kezdeni.
Tehát, a napok, az órák sor és oszlopazonosítóként szépen megjelennek, de hogy adatként milyen óra tartozna hozzájuk, azt manuálisan lehet csak beírni. Ha nem így van, vezessetek rá a megoldásra.

Itt egy képet beszúrok példának.

órarend példa azért egy-két hókuszpókot el lehet követni pl az egyéni cellaformázással :))
Előzmény: Abigél (4462)