hawe Creative Commons License 2006.11.18 0 0 1295
Elhúzódhat az simán 7 hónapra is. Na persze nem ugy mondom, hogy minden hónapban éjjel nappal, de már a szeptemberi hűvösebb estéken be kell gyújtani( ebben az évben nem kellett) és októberben már tutira kell, aztán meg áprilisban még javában kell fűteni és néha májusban is előfordul. Sőt, ez év júniusában, extrém eset volt ugyan, de napokig tűzelni kellett.... Amilyen szélsőséges irányba kezd elmozdulni az időjárás, számíthatunk ilyenekre.
Tulajdonképpen nem rossz az az 1m2/100kg fa viszonyszám, nem hallottam még erről a megközelítésről, de nem tartom rossznak:) Ebben az esetben viszont nem 21-22fok lesz, hanem azért több. De mondom, sok minden függ szerintem a rendszertől és örülj neki, hogy olyan kevés fával megúszod:)
A kazános topicban számolgattak/tunk: és az jött ki, hogy 1,11dkg fa 1 liter 50fokos vízet 90fokra melegít( hihetetlen ugye:) ) Ez 40fokos hőemelkedés.
De ha 10-ről 90-re kell melegíteni és a rendszerben van 1000liter víz, akkor máris 20kg feletti famennyiség kell hozzá és ekkor még csak felnyomtuk és aztán szépen csökken a hőmérséklete...( egyszeri begyújtáskor, hűvösebb estéken elégséges)

gaga1: szóval nem nyerő a szalmabrikett? Sok a hamuja és nem ad olyan meleget?
Mennyivel volt olcsóbb? Amugy melyik megyében vagy?
Előzmény: szenyor Lopez (1292)