Törölt nick Creative Commons License 2006.11.19 0 0 153
Egyszerűbben fogalmazok.

Ezek az emberek, akikről valószínű nem vagy túl jó véleménnyel - bár én sem - eddig is bármikor az utcára mehettek volna az elmúlt öt évben. Tették is alkalmanként, de sosem volt ilyen mérvű a felháborodásuk mint most. Ennek oka egyértelmű. Egyrészt a megszorítások, amik szerintem nem lesznek "jelentősek" a korábbiakhoz mérve és az elmúlt évek jövedelemnövekedése jórészt kompenzálja azokat, viszont pusztán a szó sokkal negatívabb hatású és pánikot keltő. Másrészt morálisan sokan nem tudják elfogadni azt, amit Gyurcsány tett. Pl. a francia szocialista elnökjelöltasszony sem. Talán az véleménye többet mond. Az már valóban az én személyes véleményem, hogy egy szimpla lemondatás kevés volna. Én indokoltnak érezném az új választásokat is a közeljövőben, ez már egyéni vélemény. Ha úgy tetszik elfogult. De minden más, amit leírtam száraz tény, semmi több.

(A taxisblokád SZDSZ szervezésű volt. Magától ilyet nem tud pár taxis megcsinálni, csak egy országos hálózat. De erről ne nyissunk vitát.)

<b>"Vonja vissza! Ön úriember. Nem akarhat igaztalanul választást nyerni!</b>" - mondja a vitában Gyurcsány Orbánnak a választás előestéjén, amikor azt állítja, hogy Orbán azzal kampányol, hogy a kormány vizitdíjat akar bevezetni - amit egyébként én támogatok. Ez igazítson el. :) Ennek semmi köze az alkotmányhoz. Ez politika. Minden az alkotmány betűje szerint zajlott, de semmi sem a demokratikus jogállam eszményei szerint. Jogi aggályaink mindössze akkor lehettek, amikor a PM megtiltotta az államháztartás perdöntő adatainak nyilvánosságra hozatalát. Ez vélhetőleg törvénysértés volt, de nem a választási jogot érintő kérdés. Csupán a választást érintő, miként a PM hivatkozása is ez volt: "mert befolyásolnák a választások kimenetelét." A tények már csak ilyenek. Befolyásolják az embert.:D Gondolom ezért nem kívánok a szocikra voksolni legközelebb sem.