WooDoo Creative Commons License 2006.11.20 0 0 253

hi PGabor82!

 

A jelenlegi 4 kocsimból csak kettőben volt jó a spirál, ez elég gyakori hiba. A legtöbb tipusban egy kb. 1 m hosszú spirál van, ilyet tudok csinálni kb. 1000 Ft-ért. A fiamnak is 2000-es az Ambrája, abban már elöl van a hűtő, és annak sokkal hosszabb a spirálja. Olyan hosszú spirálom most nincsen, de valahonnan szerzek, mert sokallom hogy 5e Ft-ért újítanák fel a régit. Érden árulnak alkatrész a Ligerekhez, megkérdezheted mennyi egy új spirál, lehet nem túl drága.

Elektromos zárat próbálj meg használtan venni, a netem hirdetnek néhányan alkatrészeket, bár nekem még sohasem sikerült tőlük semmit sem venni, mert mindenkinek ugyanazok az alkatrészek romlanak el, mint pl. a fesszabályzó, és abból nincs "raktáron".

 

Olajat és szűrőket én mindig cserélek, kivéve ha megvan a szervízcimke, és még nem ment többet 2-3e km-nél. A clio szűrő a kubotához jó, a lombardinibe más kell, majd megnézem a számát.

 

A variátorszíjat le kell cserélni, ha már repedezett, mert ha elszakad nagy kárt is okozhat. Az új szíj 30 mm széles, de még 28 mm-nél nem szokott nagyon belassulni a járgány. Vásárláskor érdemes egy GPS-t vinni, mert ha nem jó a kmóra, nehéz megsaccolni a sebességet, és bosszantó, ha később derül ki hogy lassú a gép.

 

Utólag beszerelni elektromos ablakot szerintem túl nagy feladat, ha egyáltalán lehetséges megoldani az ajtó szétvágása nélkül. Egyszer 2 napig szenvedtem egy rossz ablakemelővel, mire sikerült megcsinálni, egy tekerős átalakításávan én nem kínlódnék.

 

A téligumi jó kérdés, biztos jobb mint a nyári. Én nem szoktam gumit venni, inkább olyan kocsit választok télire, amin téligumi van, és tavasszal meg eladom. De volt olyan is, hogy egész télen a nyári Michelin Proximával jártam, és csak egyszer csúsztam az árokba:)

Előzmény: PGabor82 (250)