enqualye Creative Commons License 2006.11.30 0 0 108

Sziasztok! Nemrég találtam rá erre a fórumra. Azért írok ide, mert látom, hogy nem nagyon vannak itt olyanok, akik jelenleg is fúzőt viselnek, pedig az ő véleményükre is szükség lenne. Nem orvosi dolgokról, hanem saját kellmes, vagy kellemetlen tapasztalataimról ínék egy kicsit.

Magamról csak annyit, hogy 15 éves fiú vagyok, és gerincferdülés miatt hét hónapja Milwaukee-fűzőt hordok.

Sajnos nálam is egy kicsit későn fedezték fel a bajt. Szerencsémre egy nagyon rendes és barátságos dokihoz kerültem, aki sokmindent elmagyarázott, ráadásul érthetően. Áprilisban eldőlt, hogy fűzőt kell hordanom. Eleinte fel se fogtam, hogy mivel jár ez, de a mintavétel, meg a próbák alatt rádöbbentem, hogy ez nem semmi lesz. Mikor elkészült a fűzőm, teljesen paff voltam, én ezt hordani? Borzasztó! Soha!

De a doki, meg a fűzőt készítők és a szüleim sokat segítettek, lelket öntöttek belém.

Eleinte csak otthon viseltem, hát mit mondjak...nem volt valami kellemes, nem gondoltam, hogy ennyire korlátoz a mozgásban. Kb tíz nap múlva mentem ki benne az utcára, meg a suliba, hát elég gáz volt.  Aki ismeri a Milwaukee-t, vagy viselt, tudja, hogy a nyakgyűrű miatt mindenki látja, hogy "valami van rajtad". Na, aztán az volt a legrosszabb,  hogy mindenki kérdezgetette , mi ez, sajnáltak, meg persze volt egy-két gyúnyolódó megjegyzés is. Sokan úgy megbámultak, mintha marslakó lennék. De sok hülye ember van! Érdekes, a gipszelt kézen, vagy lábon senki sem akad fenn, ezen miért? Júniustól már állandóan viselem. Nem tudom más hogy volt vele, nekem a legszörnyűbb az volt, hogy alvás közben is viselni kell, hetekig alig tudtam aludni benne. Most már valamennyire megszoktam a fűzőt, de még nagyon zavar, hogy nem tudok normálisan mozogni benne, meg lehajolni. Gondolom ezzel más is így van.

                                                               folyt.köv.