Citybusz Creative Commons License 2006.12.04 0 0 21

Szentendre és Kb. Aquincum között lényegesen gyorsabb a VOLÁNBUSZ mivel Szentendre után a 11-es úton halad (eddig sem tért be Pomázra) és Békásmegyerig nem is áll meg sehol.  Más kérdés hogy a reggeli dugóban Aquincumtól végig áll az egész forgalom, így a HÉV a Pesti szakaszon gyorsabb.

 

Ami megszünt az naponta 2-3 járat ment Pomáz - Szentendrei út - Szentendre útvonalon. Ezt kellett volna átalakítani Pomáz HÉV - Templom tér - Bem J. utca  - Pomázi út - Lakóparkok - Szentendre Püspökmajor  - Szentendre HÉV állomás útvonalra és 6 - 8 ig ill. 14 - 19 között kb óránként közlekedtetni. Ennek még lett volna alternatívája.

Pomázon jelenleg HÉV-re történő ráhordás van, mely némi problémát vet fel hogy minden évszakban új HÉV menetrend van bevezetve így csatlakozásoknál vagy lekésed vagy sem. :-(  Régebben a reggeli és a délutáni csúcsban kb óránként volt busz Pestre, így Pomáz-központból átszállás nélkül Óbudára ill Árpád hídra el lehetett jutni (diákoknak lényegesen olcsóban mint a HÉV-vel, hisz a Volánon 67,5% a HÉV-en asszem 50% volt a kedvezmény.)

Előzmény: Bpo-353 (18)