Törölt nick Creative Commons License 2006.12.04 0 0 210
Szia!

Vitatkoznom kel Veled: a nagy öreg BHG-s kollégáim eleget meséltek az általam már élesben nem "művelhetett" Rotary és a lépegetős rendszerek, de akár a kezdeti (!) Cross-Bar ügyeiről is és bizony ez a valósidejű visszakövetés (főleg az USA-ban) nem mese!

A hívó kényszerített tartása ("rosszakaratú megfogás") eleve csak Cross-Bar központoknál volt lehetséges, és csak a megfelelő kiépítés (felszereltség) esetében. Ahogy pl. az Ericsson eme félévszázados remekművei - ha hiszed, ha nem! - az első pillanattól tudták volna a DTMF (másképp: MFV) tárcsázást is elfogadni, cak épp nálunk kifejezetten tiltotta a politika (Sic!), és nem feltétlenül anagyi megfontolásból (bár a DTMF hívóműves készülékek nyugati import alkatrészigénye valóban indokolttá is tette, ha belegondolsz).

Egyébként a "rosszakaratú megfogás" esetén Cross-Bar (helyi) központnál 1992-ben is bizony kézzel kellett visszakövetni a hívóig (vagy a tranzitig, tandemig etc. majd ott tovább) a hívást.

És még ma is élnek olyan szakik hazánkban, akik az Általad lehetetlennek vélt lekövetést bizony rekordidők alatt tudták véghez vinni (ha a szakmában kérdezősködsz, akkot Tatábánya vagy Miskolc területén érdeklődj!) - persze ehhez speciális agy és nagyon komoly szakmai tudás, tapasztalat kellett (akkor is ;-D) !

Üdv!
Robi
Előzmény: elemes (207)