Aksi Creative Commons License 2006.12.05 0 0 251
Mikimaus,

A metodika nem változott, ez ilyen a kezdetektől. Sztem csak rosszul fogalmaztak neked anno vagy tudatos egyszerűsítés miatt vagy lexikális hiányosságból. (A GSM abban is különleges, hogy elméleti alapon fejlesztették ki majd szabványosították és után kezdődött meg a gyártás. Míg általában úgy szokott lenni, hogy valami gyártó kitalál valamit, majd azt szabványosítják esetleg egy kis módosítással és a többi ezt követi.)

A pagingről: semmi gond a broadcastolás elnevezéssel, a lényeg az hogy miről beszélünk, maga az üzenet nyílván broadcastolt.
Abban amit írsz igazad van, ezért kell egy hálózatot optimzlizálni folyamatosan. A szolgáltatót ebben nagyon komoly forgalmi statisztikák segítik. Ha egy LA túlságosan terhelt az látszani fog pl. a másodlagos pagingek számának növekedéséből ill. az nem sikeres pagingekből ésatöbbi. Ekkor lehet mondjuk növelni a LA-k számát. Viszont ennek is van hátulütője, hiszen az növel a Location Updatek számát, ami a signalling terhelést a hálózatban. Szóval nem hasraütésszerűen megy ez a jobb helyeken (van olyan is ahol valahogy úgy megy azért soxor :)

A GSM adapternél, több miatt lehetett leregisztrálódás, én elsősorban a magára az eszköz firmware hibájára gyanakodnék
Előzmény: Törölt nick (221)