Aksi Creative Commons License 2006.12.05 0 0 254
Na és ha megvan a jel? Ez egy titkosított adatfolyam, amit még fel kell törni (fel is lehet de azért te nem fogod tudni megcsinálni, olvass vissza a topikban). Majd követni kell folyamatosan a célszemélyt.

Ezt szerintem már kiveséztük: nincs is szükség rá hiszen a titkosszolgálatok a központon keresztül íróasztal mellől hallgatnak le, hülyeség lenne az air interface-n babrálni. Ez csak a rádióamatőrök, magánnyomozók számára lehet hasznos :)

Engem egyedül az a probléma érdekel, hogy tudnak e remoteban kapcsolódni a mobilhoz és bekapcsolni. Technikailag ez megvalósítható, de arra hogy ez megtörtént még bizonyítékot nem hallottam. Mindenestre jó tippként a rossz embereknek, én régi mobilt használnék amibe még nem kellett backdoort építeni.
A Siemensnek is volt egy próbálkozása, amikor magában a készülékben a GSM standarton felül titkosította az adatfolyamot. Ez a megoldás, ezt akkor cseszhetik a fekete öltönyösök - nem véletlenül le is állítatták a projectet :) Amúgy az FBI is ilyen speciális mobilokat használ.
Előzmény: Törölt nick (226)