tbando Creative Commons License 2006.12.07 0 0 4612

Lassacskán nekem is kezd világosodni a szege elötti feladat, én is kb úgy képzeltem el, ahogy te, de ez csak növeli zavarom, mert az elképzelt megoldásnak minden további nélkül menni kéne, tehát vagy alapvetően félreértek valamit, vagy szege követ el valami triviális hibát, amire épp a trivialitása miatt, nehéz rájönni. (Saját emlékeimből számosat tudnék sorolni). De az is lehet, hogy túl van komplikálva a feladat, amire elsősorban az utal, hogy az adatbázis tartalmát több kapun keresztül lehet módosítani, ami általában katasztrófális káoszhoz és adatbáziskezelési nehézségekhez vezet. Az én prakszisomban ezért az első lépés mindig egy baromi felhasználóbarát inputfile, amit aztán egy központi modul kontiroz tovább. Mivel nem vagyok professzionális informatikus, e megoldást magamtól izzadtam ki, aztán meglepődve tapasztaltam, hogy a folyamatszervezési szakirodalomban magától értetődő alapkövetelmény, hogy úgy mondjam 2x2.

 

Az érthetetlen #HIÁNYZIK üzenetre meg az jött elő, hogy gyakran az a magyarázata, hogy a hivatkozás nem azt látja, amit a felhasználó, tehát pl. stringet lát érték helyett, (vagy fordítva), esetleg egy láthatatlan szóközt még, vagy eltérést a számított értékek tízenvalahanyadik tizedeshelyiértékén stb. 

 

A =HA(IGAZ;a;b) függvényt egyértelműen hibásnak tartom, mert nem derül ki belőle, hogy minek kell igaznak lennie. A kérdésem pedig az volt, hogy jól gondolom-e, vagy van-e a HA függvénynek egy általam nem ismert hivatkozási konvenciója.

 

A válaszodat pedig köszönöm.

Előzmény: extekergo (4611)