Korú Creative Commons License 2006.12.10 0 0 4633

Sziasztok szertnék segítséget kérni a gazdaságinformatikámhoz, van egy 50 kérdésből álló tesztem, és már csak bámulok ki a fejemből. Nem tudom sírjak vagy nevessek.

1.Igaz-e, hogy az alfa-numerikusan hozzáférhetô online tartalmak tovább-feldolgozása adja az alapját a keresôgépek index-állományának, a szövegbányászatnak vagy bármely más célt követô szűrésnek, statisztikának, konverziónak, hiszen a felsorolt műveletek esetén nem az a fontos, honnan származik a forrás-állomány?

 

Igaz     Hamis

 

2. A URL-paraméterátadáshoz szükséges változók nevét és az ezek által felvehetô értékek listáját az adatbázis-lekérdezés indítását lehetôvé tevô oldal/keret forráskódjai között nem lehet találni.

 

Igaz     Hamis

 

3.Egy helyesen felépített egy értékoszlopos meta-adatbázis darab-nézetének lényege, hogy így kapunk lehetôséget az értékek megtekintése mellett arra is, hogy át tudjuk tekinteni, milyen adatok léteznek, melyek nem szolgáltathatók.

 

Igaz     Hamis 

4. A kimutatás-varázslás során a hiányzó adatok helyén egyetlen szöveg-panel megjeleníthetô az egyébként csak numerikus értékeket kezelni képes táblázatokban.

 

Igaz      Hamis

5.Pivot-kimutatások tartalmával további műveletek végezhetôk, de frissítés után egyes kiegészítô képletek felülíródhatnak.

 

Igaz     Hamis

 

6.A pivot-kimutatások darab-nézete azt mutatja be, milyen leíró adatok esetén áll rendelkezésre valóban értékes adat.

 

Igaz         Hamis

 

7.Egy helyesen felépített egy értékoszlopos meta-adatbázis darab-nézetének lényege, hogy így kapunk lehetôséget az értékek megtekintése nélkül arra, hogy át tudjuk tekinteni, milyen adatok léteznek, melyek nem szolgáltathatók, a darab-nézet tehát egyben egy potenciális online adatrendelés megrendelô felülete is lehetne.

 

Igaz         Hamis