beat street Creative Commons License 2007.01.07 0 0 221

Kedves CFS,

 

köszönöm a választ illetve a kérdéseket.

 

A helyzet az, hogy igazából nem tudom pontosan meghatározni a kialakulás idejét. Én ugyanis olyan helyen vettem észre, ami szabad szemmel látható. Ezek után tüzetesebben megvizsgáltam a fal többi részét ( bútorok, ágy mögött), akkor láttam, hogy nem arról a néhány tenyérnyi helyről van csak szó a szoba felső sarkaiban.

 

Sokat gondolkodtam, hogy mi lehet a kialakulás oka. Még az előző lakó életvitelét is próbáltam összevetni a mienkkel (rengeteg a különbség, ő egyedülálló könyvelő hölgy, kevés bútorral, ritka főzéssel, mi 2 gyerekes család, mindenben az ellenkezője). A mi életvitelünkben nem történt változás, nyílászáró-csere nem volt.

 

Igazából 1 dolog van, amit el tudok képzelni: a 3,5 év alatt volt egy kb.:7-8 hónapos időszak, amikor a nagyobbik már bölcsibe járt, a kisebbik még nem született meg. Mivel a feleségem meg én is dolgozni jártunk, reggel levettük a termosztátot 17-18 C fokra, hogy ne fűtse feleslegesen a lakást.

Mivel azonban alacsonyabb levegő hőmérséklethez azonos páratartalom mellett alacsonyabb harmantpont tartozik - csak erre tudok gondolni.

 

A penészölőkkel kapcsolatban: ezt én is hallottam, csak sem az általam utoljára vett hypón, sem a penész spray-n nem találtam összetétel vagy hatóanyag leírást, így a biztonság kedvéért ez utóbbit vettem meg.

 

Alpintechnika: bár nem tudom, hogy az állványozáshoz képest mibe kerül, úgy tudom, ez sem olcsó. Összeségében: 3. emelet, vakolat bontás+szigetelés+újravako

lás, szerintem millió feletti összeg. Ennyit nem vagyok hajlandó áldozni, figyelembe véve, hogy -minden bizonnyal - nem ez a végső lakhelyem.

 

Gondolkozom még belső szigetelésen - a fűtési költségek miatt - ezért ha nem gond, lesz majd ezzel kapcsolatban kérdésem. Csak még magamban is le kell tisztáznom a dolgokat, gondolatokat.

 

üdv: b.s.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (219)