fukisunni Creative Commons License 2007.01.10 0 0 1164

Hallottátok, hogy a kerületben iskolákat vonnak össze?

 

Így például a terv szerint megszüntetik - a szerintem egyik legjobb kerülti általánost - a Derkovits sulit, de nem menekül a Lovag u-i iskola sem. A Tóth Aladár zeneiskolát is beolvasztják valamelyik még megmaradó iskolába és, mint tagintézmény fog működni. A Derkó és a mellete található telken működő zeneiskola is túl nagyértékű ingatlan, hogy iskola maradhasson. Természetesen el fogják adni. A pletyka szerint már meg is van rá a vevő. Valamelyik nagy bank akarja székháznak. Nem csodálom, egyébként gyönyörű az épület.

Persze az öszzevonást a gazdasági helyzettel indokolják. Én azonban hiányolom a színvonal mérlegelését. Amikor a gyerekemnél aktuális volt az iskolakezdés, rengetegen jelentkeztek a Derkóba, mert nagyon jó hírű iskola, de ez úgylátszik egyáltalán nem szempont.

A Lovag utcaiban speciális osztályokban is folyik(folyt eddig) oktatás. Ezek ún. felzárkóztató osztályok voltak,pl. részképességzavaros(dislexia) gyerekeknek. A javaslat szerint az ezekben az osztályokban tanuló gyerekeket integrálják a kerületi iskolák normál osztályaiba és a kerületben teljesen megszűnik az ilyen jellegű speciális oktatás. Véleményem és tapasztalatom szerint pedig erre egyre nagyobb szükség volna.