extekergo Creative Commons License 2007.01.10 0 0 4741
Igen, erről van szó, én már ezt használtam, s a magyar megfelelője a DÁTUMTÓLIG nevű függvény, ami, mint ahogy említettem, nincs a függvények listájában. Kifelejtették... az újjunkal kell pepötyögni, ha szükség van rá!

Viszont a súgót böngészve, megtalálható:
Mi ebből a tanulság? Olvasgatni kell a súgót, s időszakonként "leckét kell venni" belőle! :)) Feltételezem, Leonaprofi666 is azért kapta azt a "házifeladatot", hogy olvassa el a súgót.

Valójában nagyon egyszerű és hasznos függvény. Én azonnal alkalmaztam, de már régen használtam és elfelejtettem a paraméterezésének minden formáját. Meg is szívtam mert a napok kiszámítására a hónapok mellé, egy jó bonyolult (vagy nem is annyira bonyolult) függvénysorral oldottam meg, holott csak a nevezett DÁTUMTÓLIG MD paraméterét kellett volna használnom, ill. semmi perc alatt meg kellett volna néznem a súgóban. Nem tettem, így aztán agyaltam, de nem bánom! Kis agytornának jó volt.


Mindenki okúlására: =DÁTUMTÓLIG(B6;MA();"MD") eredményét tekintve egyenlő ezzel: =HA(NAP(MA())<NAP(B3);NAP(EOMONTH(MA();0))-NAP(B3)+NAP(MA());NAP(MA())-NAP(B3))


Egyébként bosszant, hogy az Excel csak 1900-tól számol a dátumokkal! Régebbi (pl. családfák) 1800-as évekbeli adataival nem tudok mit kezdeni. Viszont az OpenOffice kezeli... az viszont tényleg nem ismeri az előbb taglalt függvényt. (vagy csak még én nem találtam meg benne)

Bonyolult dolog ez a számolósdi... miért is nem a söröket számolgatom inkább? :))
Előzmény: Törölt nick (4738)