Senor Lacatus Creative Commons License 2007.02.14 0 0 115

Sziasztok!

 

Mi lesz, ha eltörlik a jobbkéz-szabályt? Akkor a hétvégi telkemre is úgy fogok kimenni, hogy a földúton (mert ugye, az is közút) is mindenhol kresztáblák lesznek! Minő biztonságérzetem lesz! Hurrá! Legalább egyértelmű lesz a továbbhaladásom! Ja, és a kertségekbe kitelepült munkanélküli tömegnek is jó kis jövedelemforrása lesz a jelzőtáblák színesfém-kereskedésben történő leadásából! Nem fognak segélyért sorban állni! :-)

 

Városunkban, a legnagyobb lakótelepen az ősz beálltáig jobbkéz-szabály volt! Történtek koccanások, nem tagadom! Aztán jött egy okos képviselő, és jó sok pénzért jelzőtáblaerdőt telepíttetett a területre, gondolván, hogy ezzel csökkennek a balesetek! Hát, az első két hétben megdölt az elmúlt 1 éves baleseti statisztika a telepen! Az ok: a megszokás! Jó ötlet volt?

 

Ha valami jó ötlet kell a polkitikusoknak, akkor javasolnám, hogy a vezetői engedély ne egy egész életre szóló legyen! Amikor lejár a vezetői engedély orvosi érvényessége (akár 5 vagy akár 10 év múlva), akkor ne csak egy orvosismerős himi-humi vizsgálata és pecsétje kelljen a meghosszabbításhoz, hanem legyen egy KRESZ elméleti vizsga, valamint egy vezetéstechnikai vizsga! Ezzel magam ellen is beszélek, de ezáltal ki tudnák szűrni ezt a sok idiótát, akiket a gyenge oktatói mechanizmus kiengedett a közutakra! Persze fizessen érte a pógár! Ez jelentene egy kis plusz bevételt állam bácsinak is! Viszont egyúttal, a sikeres vizsgával lehessen csökkenteni a büntetőpontok számát is! Hülyeség???

 

Apropó, jobbkéz-szabály! Ma megyek a belső sávban, a barom a külsőből elkezdi becsavarni az autóját az én sávomba úgy, hogy hirtelen fékezéssel és balra manőverrel kerülöm el, nehogy az asszonyt átvegye tőlem a jobb egyből! Dudálok, mert a baleset elkerülése érdekében lehet, erre megmagyarázza nekem, hogy én vagyok a hibás, mert jobbkéz-szabály alkalmazásával elsőbbsége van! Biztos ezt a topicot olvasgatta!

 

Látjátok, ha sok hülyeséget írkáltok itt össze-vissza, egyesek képesek ezeket megtanulni és alkalmazni! Ne tegyétek! Inkább fogadjátok meg a tanácsomat és olvasgassátok a KRESZT! Abban tisztán benne vannak a kérdéseitekre a válaszok (miért nem lehet tilosnál jobbra kanyarodni, kinek van elsőbbsége műút-földút kereszteződésében, stb.).

 

Üdvözlettel: Senor Lacatus