Pásztörperc Creative Commons License 2007.02.18 0 0 19

Ó, nem egészen. SZVSZ itt inkább arról van szó, hogy az országnak kezd elege lenni az önmagát elitnek nevező polikus garnitúrából, amit egyes "elemzők" nem átallnak "politikai osztályként" aposztrofálni. A választók véleménye pártfüggetlenül egyre inkább az, hogy a politikusok pártfüggetlenül pancserok, akik csak saját zsebük töméséhez értenek -- emellett amúgy hobbi szinten még torzsalkodnak is.

 

A rokonszenves, a tömegek támogatására esélyes program tehát a jelenlegi vezetők elzavarása — ha valamelyik párt erre képes "házon belül", és meggyőző, de legalábbis le nem harcolt benyomást keltő fószerokat állít a régiek helyére, akkor javítja esélyeit. Egy olyan új párt, amit nem a régiekből kiszorult, tehát garntáltan duplán alkalmatlan politikusokból szerveznek, természetesen jelentős előnnyel indulna egy ilyen kísérlettel szemben -- jelen választójogi rendszerünkben azonban egy ilyen párt összeszervezése mintegy 2-3 milliárd forint, és az ilyesmire képes tőkéseink rövid távon jobban járnak, ha ehelyett az éppen hatalmon lévő "elittel" pacsiznak.

 

Összefoglalva: új, az országgyűlési választáson eséllyel induló párt szerveződésére a jelen ciklusban nem látok esélyt. Aztán majd meglátjuk, mekkora lesz a felháborodás, akad-e beruházó hajlamú tőkés(csoport)?

Előzmény: Gerenda (18)