TAF69 Creative Commons License 2007.02.19 0 0 412

Sziasztok! Új vagyok ezen a topicon. Frint már ismerhet a paradicsomos topicról és megörültem, hogy itt is írogat, mert ott már sok hasznos tanácsot kaptam tőle (pl.:az idei támrendszert az ő javaslatai alapján készítettem el) és most is kérdésem van:

 

Iszka korábbi leírásához hasonló talajba (tőzeg+fenyőtű+fenyőforgács+nagyon kevés 15-15-15 NPK műtrágya+az eredeti kb semleges alföldi talaj) ültettem hétvégén áfonyát egy kb 30-35 éves fenyő közelébe. Nagyjából 1/2 m3 földet kevertem be.

 

Van javaslatotok, hogy hosszú távon mivel tudom biztosítani a savas közeget?

 

Amit eddig hallottam különböző forrásokból: ventillált kénpor, megfelelő PH-ra hígított salétromsav, hígított kénessav, ill. kénsav, alumíniumszulfát, szuperfoszfát. Kicsit tartok az erős vegyszerektől, minél környezetbarátabb megoldás érdekelne és persze a gyümölcsöt is szeretném megenni, ha terem.

 

Válaszokat előre is köszönöm:

TAF69