Infós Creative Commons License 2007.02.25 0 0 12708

Gondolom a különböző bérek között itt a létszám játszik.. Mindig is a buszosok voltak a legtöbben... Ez rohadt nagy összeg, ha belegondolsz, hiszen a Cégnek vannak járulékos kiadásai is minden munkavállaló után, gondolj csak akár a természetbeni egyenruha-ellátásra, vagy a EHO-ra. A tavaly megszűnt 62-es vasútvonal (egy része) legnagyobb költsége a munkabér volt, ami nem meglepő, de az egyenruha is tetemes összeget emésztett fel.

 

"(...), szerintem a vasúti közlekedés sokkal veszélyesebb mint a közüti, abból a szempontból nézzve, ha történik valami, annak szomorú a vége általában ..."

Igen, de összegszerűen több baleset történik városi közlekedési járművekkel, mint vasúti járművekkel.. Bekanyarodó autó a villamos elé, nem megfelelő oldaltávolság tartása a busznál.. Törnek azért szépen a BKV járművei..

Tudod, hogy hányan halnak meg a közutaton egy évben és hányan vasúttal összefüggésbe hozott balesetben (a vasúti útátjáró is ide számít!)? Durva...

 

"Másrészt amit feszegettél, ha teljesen logikusan végiggondoljuk, akkor a járművezetők tartanak el mindenkit a cégen belül, hiszen ők szállitják az embereket..."

Ha így nézem, akkor igen... Ha úgy, akkor meg a legfontosabb a jó megjelenésű, legalább kommunikáció szakos diplomával rendelkező jól fésült ellenőr, mert a céget rajta keresztül ítélik meg a legtöbben. Abból pedig sok kéne, nagyon sok ismerve a városlakók ezzel kapcsolatos hozzáállását.. Viszont egy jól kvalifikált személyt meg meg kell fizetni, különben nem (úgy) csinálja.

Viszont nagyon fontos a menetrend, fontos a járművek általános műszaki állapota, fontos a különféle utastájékoztató rendszerek hatásfoka (megjelenített adatok, rendelkezésre állás etc.), szóval akkor a legtöbbet a külső Kft. takarítói, a karbantartók vagy a távközlősök keresnék... Sehogy sem jó, ez így. :))))))

Ezért jó ez a pontrendszer. És persze azért nem, mert igen nehézkesen mérhetőek azon értékek, ami alapján a pontozás zajlik.

 

Sztem érdemes lenne a bedolgozó, az a másodállású dolgozók bérét is górcső alá venni. Ha már lúd... :-)

Előzmény: andand (12707)