Infós Creative Commons License 2007.03.14 0 0 12998

Az, hogy ki mivel akar (szeretne) és tud kacérkodni, sok mindentől függ. Például attól, hogy az adott helyzetben érdemes-e neki kacérkodni ezen gondolatokkal. Persze lehet, hogy objektíven érdemes lenne, de mégis: félve az ágyba kerülő lófejtől: inkább nem ugrál, szépen bólogat, néha együttérez. Persze lehet, hogy az illető vehemensebb, akkor akár egy egész levágott ménes sem tudja eltéríteni attól a szándékától, hogy ő márpedig tűzön-vizen keresztülvigye a vágyait. - persze a lehetőségéhez (szerzett és elért kapcsolatokhoz, eredményekhez) képest.

Az, hogy nincs pénz vagy van pénz csak hozzáállás kérdése. Jutna, ha Valaki nagyon akarná, hogy pl. minden felszíni járműre GPS kerüljön (vagy hogy a rádiók négykilences megbízhatósággal és rendelkezésre állással üzemeljenek). Csak félő, hogy ez a Valaki a nagyon akarásban olyan darázsfészekbe nyúlna, amiért holnaptól már csak a part széléről tudna akarni nagyon valamit. Viszont ha Valaki szépen, lassan, lépésről-lépésre akciózik, akkor várhatóan a változás olyan kicsi lesz, hogy fel sem tűnik a darázsfészeknek, viszont abban nagyon eredményes lesz, lévén nem fog szemetszúrni egyik ellenlábasnak (mondhatni: nem lóg ki a lófej). Ebben a nullához konvergáló változás-sebességben az a buktató, hogy előferdülhet: valaki, aki kellően a part szélére szorult és ott nem érzi jól magát, szóváteszi, hogy Valaki nem csinál semmit. Ami persze nem igaz, csak "megfontoltan haladó".

 

Tehát az egész csak attól függ, hogy mennyi pénzmag áll rendelkezésre. Ha n+1 forintja van a Cégnek (ahol n az éppen szükséges pénzmennyiség), akkor már csak az ellenszéllel kell foglalkozni (ez viszont a hátszél feladata is. És mivel jellemzően mindenki ellenszél és hátszél is egyben, ez a művelet felemészti a cégnél dolgozó minden munkavállaló minden munka- és szabadidejét, amíg valaki, akinek nincsen ellenszele ezt szóvá nem teszi ott, ahová nem ér el a darázsfészek. Ekkor mindenki kicsit foglalkozik azzal, amire a felsőbb hatalom úgy gondolja, hogy neki a feladata, majd kis idő múlva újra fogy a munkaidő "hasznos" eltöltésére fordított energia. Aztán megint rászólás fentről, aztán megint .... És a kör folytatódik.

Minél nagyobb egy vállalat, annál lehetetlenebb összehozni egy olyan csapatot, ahol senki nem tol és húz senkit. - egyik irányba sem. Hiszen ezzel pont attól lenne megfosztva az egyén, amitől ő embernek vallja magát, amitől emberebb a legintelligensebb gépnél is: tud szart kavarni.

Előzmény: G. Bear (12994)