liberalist Creative Commons License 2007.04.22 0 0 203
Még burkoltan sem arra gondolok. Mint említettem KONKRÉTAN az oktatási színvonalra, és arra, hogy lepukkant, koszlott az iskola.
Példa az oktatási színvonalara. Fiamat felsőben elvittem egy harmadik kerületi általánosba. Az itt maradt régi barátainál legalább 5 tizeddel gyengébb lett az átlaga. A régi barátokkal azonos gimi(k)be is jelentkezett és csak a fiamat vették fel, a pomázi pajtásait nem. Ergo: könnyű jó jegyeket szerezni, a felkészítés, oktatás pedig messzi elmarad attól, hogy jó eséllyel felvételizzen egy középiskolába.
Csak a rend kedvéért: írásbeli magyarból és matekból, szóbeli magyarból, matekból, nyelvből. Ez azt jelenti, hogy kizárt az, hogy véletlenül jobb napja lett volna a többieknél. Egyszerűen sokkal jobban felkészítették, mint a pomázi iskolásokat, pedig a jegyei nem voltak olyan jók.
Erre gondoltam, és nem az ujjamból szoptam, hanem saját tapasztalat. Hidd el, az itteni suli a NEM készíti fel úgy a gyermekeket, hogy megfelelő felvételit produkáljanak a színvonalasabb középiskolákba. Nem véletlen, hogy már második-harmadikban is osztályokat vonnak össze, mert aki teheti, viszi el a gyermekét.

Előzmény: maglew. (202)