twoinone Creative Commons License 2007.05.04 0 0 294
Üdv a Fórumnak!

Tanácsot szeretnék kérni. A házunk kb 50 éves, talajszinten van, az alapja mindössze 2 sor tégla. Bent a padlón kőburkolat van, ami persze, nagyon hideg... A ház nincsen körbeszigetelve sem, és tudtommal a szobák padlózatának betonjából is kimaradt a hungarocell.
A lakásban dohos szag van, és szinte minden fal penészes, legfőképpen alul, és nem csak a sarkokban... Ha bármit akárcsak 10-15 centire a fal közelébe teszünk, előbb-utóbb kialakulnak a tárgy körül a penészgomba-pöttyök... Nem is beszélve a szekrények, komódok, levegős (!) könyvespolcok mögötti állapotokról.

Kis házunkban a penészgombák számos fajtája fellelhető... (ez olyan "Spektrumosan" hangzott, de sajnos, ezt az élővilágot nagyon szeretném valahogy kiírtani a felségterületemről...) Vannak kis koromfekete pöttyök a fürdőszoba plafonján, egybefüggő szürkés-dohosszagúak a szekrények mögött, és már a ruhásszekrényt is ki kellett pakolnunk, mert dohosak lettek benne a ruhák! És vannak olykor "fehéres-habosak" a kanapé mögött, lent, a szőnyeg és a fal találkozásánál... Ez borzasztó! Mindemellett a lakás belülről szépen felújítva, gyönyörűen rendbetéve, csakhát "rohadunk". Még leírni is szörnyű...

A tervek szerint idén körbeszigetelnénk kívülről és lelamináltoznánk belülről, hátha jobb lesz a padlón a hőérzet. De nem tudom, használ-e ez valamit a problémánk szempontjából?

Minden tanácsot szívesen fogadok, mert valamit sürgősen tennem kell...!

Előre is köszönöm!