world2 Creative Commons License 2007.05.28 0 0 90

Szia!

Kösz a tanácsot.

 

A víz 90 cm mélyen van.

A szomszédban olyan 4m-es ásott kút van. Kb. 3m vízzel. Túl sokat nem locsolnak, de nem fogyott még ki. Azt mondják igaz esett a víz szintje, de gyorsan helyre is áll.

 

Én a villanyszerelésből maradt műanyag csővel próbálkoztam tegnap. Még egy olyan 80-90 cm sikerült leszúrni puszta kézzel. (Kicsit félelmetes is volt, hogy nem mesze a háztól ilyen a talaj) Tovább azért nem sikerült, mert hiába fogtam be a végét, ha nagyon vizes volt ami belement, akkor az ki is jött belőle mielőtt sikerült volna felhúznom. (hiába fogtam be a végét.) Az az iszapolókanál vagy mi jól jött volna. ;)

 

Amúgy az egész udvarban agyag van. Amit a csővel sikerült felhozni az is agyagszerű volt csak fehér. Csak néha jött 1-2 darab sárga homok szerűség. Az esetek 90-95%-ban ezt a fehér agyagot sikerült felhozni.

 

 

A kérdésem az lenne, hogy mekkora átmérőjű csövet érdemes letenni, és arra mekkora és milyen sűrűn érdemes a lyukakat elhelyezni? Ja és hova? Néztem neten képeket kutakról és ott az alját ha jól néztem lezárják és egy részt valami iszapzsáknak hagynak meg.

 

 

A szúnyoghálót hány soron érdemes rárakni és milyen tartós az? (E ezen múljon az élettartam...)

 

A van vagy 4-5 m3 kavicsom az előző tulaj jóvoltából. A cső körül milyen szélesen érdemes elhelyezni? (vízhozam és bemosódás szempontjából)

 

 

Előre is köszönöm segítségedet.

 

Zoli

Előzmény: freex (88)