freex Creative Commons License 2007.05.29 0 0 105
"Ellenben ha nem híreszteled, hogy a ciszternáról (lágy vízzel-fele mosószerrel) mosol, WC-t öblítesz, soha nem jönnek rá maguktól. Hacsak nincs visszamérős átemelős szennyvízaknád, mint ahogy felénk már néhol előfordul (hegyes vidék, fölfelé meg nem folyik önként)."

Már 3 hete kútvízzel öblítjük a wc-t, hétvégén pedig a mosógép is rákerült. Mosás kútvízről, öblitésnél pedig vezetékes vízről megy. Csak szombaton a 4 gép ruha és a rötyizés fél köb vizet használt el. Szerencsére a 6 Ft önköltségű kútvízből...
Ja, meg azóta nincsenek vízkőlevelek a wc tartályban. A nejem szerint a ruhák mosás után teljesen más tapintásuak. Szerinte mintha lágyították volna őket.
Az előbb elfelejtettem írni, hogy a cirkónk vízmelegítője is a kemény víz miatt vált üzemképtelenné. A hőcserélő annyira elvízkövesedett, hogy a hőkapcsoló azonnal leold. Kellett venni egy külön gázbojlert a melegvízhez. Érdekes, a DRV nem volt ott, amikor kifizettem a bojlert, meg a vízkőtől tönkrement egyéb gépek alkatrészeit, de ha 2 napot késik a számla befizetése, rögtön küldik a felszólítást 200 Ft-ról. Azt hiszem ideje, hogy visszatérítsenek valamit...
A ivóvizet meg úgy klórozzák, hogy néha elviselhetetlen hypószag jön a csapból, a víz meg 2 percig pezseg, mire a buborékok eltávoznak és letisztul.
Előzmény: erbe (104)